Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Champions League της τέχνης!

Το Champions League της τέχνης!

Η διεθνής συνάντηση αιθουσών σύγχρονης τέχνης στήνει ένα μεγάλο πανηγύρι στην Αθήνα με τη συμμετοχή μιας πλειάδας γκαλερί από Ελλάδα και εξωτερικό. Η Art Athina 2009, πιο μαξιμαλιστική από ποτέ, κάνει δυναμικό come back, από τις 21 με 24 Μαΐου στο κλειστό του Φαλήρου.

Από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, περισσότερες από 60 αίθουσες τέχνης από Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ, Ολλανδία και Κύπρο συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο event με έργα περισσοτέρων από 300 καλλιτεχνών.

Όπως πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παράλληλες δράσεις-εκθέσεις, ομιλίες , performance κ.α. μέσα στον εκθεσιακό χώρο που θα παρουσιάζουν και θα σχολιάζουν τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Καινοτομία του φετινού θεσμού είναι η δημιουργία Διεθνούς Τιμητικής Επιτροπής με μέλη εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς εικαστικής σκηνής με στόχο την ανάδειξη και προβολή της Art-Athina διεθνώς.

Επιπλέον, από φέτος ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας με τις αντίστοιχες εκθέσεις του Ρότερνταμ και του Ντουμπάι με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου που θα ενδυναμώσει τον διάλογο γύρω από τα ζητήματα της τέχνης, την ανταλλαγή ιδεών αλλά και τις πωλήσεις μέσα από ένα πρόγραμμα αμοιβαίας φιλοξενίας ανθρώπων της τέχνης.