Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

the text lab: workshops Πειραματικής Γραφής με τη Δήμητρα Ιωάννου στην Αθήνα

the text lab: workshops Πειραματικής Γραφής με τη Δήμητρα Ιωάννου στην Αθήνα

Το text lab διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σεμινάρια Πειραματικής Γραφής με εισηγήτρια τη Δήμητρα Ιωάννου.

Στόχος είναι να απελευθερωθεί η γλώσσα από τα στεγανά του καλογραμμένου κειμένου και να παραχθούν πολυεπίπεδα, πρωτοποριακά κείμενα.

Η Πειραματική Γραφή δεν κατασκευάζει ευπώλητα βιβλία, αλλά έργα που κυριολεκτικά αλλάζουν τη ροή της λογοτεχνίας.

Γι’ αυτό το σκοπό, το text lab έχει εξοπλιστεί με καινοτόμα κείμενα μεταφρασμένα για πρώτη φορά στα ελληνικά και πειραματικές ασκήσεις γραφής που προτείνουν οι σημαντικότεροι συγγραφείς της εποχής μας.

Tο text lab προτείνει δύο κύκλους σεμιναρίων που μπορείτε να παρακολουθήσετε παράλληλα ή ανεξάρτητα:

● Πειραματικά Λογοτεχνικά Ρεύματα | Αυτοτελή Workshops που παρουσιάζουν τις πολλαπλές κατευθύνσεις της Πειραματικής Γραφής από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα.
- Ξεκινούν στις 24 Σεπτεμβρίου 2016.

● Σύγχρονη Πειραματική Γραφή | Workshops διαρκείας που θα ενεργοποιήσουν τους πειραματισμούς στη γραφή σας.
- Ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου 2016.
 
Κάθε συνάντηση διαρκεί συνολικά 8 ώρες, σε δύο ημέρες: Σάββατο και Κυριακή από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 | Κόστος: 60 ευρώ | Διεξαγωγή: σε ένα φιλόξενο σπίτι στα Εξάρχεια.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή. Για κάθε διευκρίνιση και κράτηση θέσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Δήμητρα Iωάννου στο thetextlaboratory@gmail.com

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε και εδώ: http://thetextlaboratory.wordpress.com

Σχετικές ειδήσεις
MFI Script 2 Film Workshops 2016
27.06.2016 13:19
Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) μετά από 19 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops.
Workshop αφιερωμένο στις τεχνικές και τις θεωρίες της Πειραματικής Γραφής
06.04.2016 12:31
Στο workshop με τίτλο «Πειραματισμοί στη γραφή: τυχαιότητες και τεχνικές» παρουσιάζονται οι θέσεις της πειραματικής γραφής σε σχέση με τη γλώσσα και τον αναγνώστη, οι έννοιες και οι τεχνικές που ενεργοποιούν τους κειμενικούς πειραματισμούς όπως και ορισμένα από τα σημαντικότερα πειραματικά κινήματα/ρεύματα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα
Φαντάσου τον Ξουθ Ι και ΙΙ workshops από την ομάδα Playroom στο Μπάγκειον
04.04.2016 14:52
Εντός του Πλαισίου της Σύναψης 2 της Μπιενάλε της Αθήνας “Oμόνοια”, η ομάδα Playroom θα βρίσκεται στον 1ο όροφο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον, για να εγκαινιάσει το“ProjectRoom”, μια συμμετοχική πλατφόρμα για μικρούς και μεγάλους η οποία μέσα από μια σειρά συμμετοχικών workshops σκοπεύει να εξετάσει το ζήτημα της εξωτικοποίησης της Ελλάδας.
Η Δήμητρα Κονδυλάκη συνομιλεί με τον Βασίλη Νούλα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
03.03.2016 17:02
Η Δήμητρα Κονδυλάκη συνομιλεί με συγγραφείς και καλλιτέχνες του θεάτρου για τη σύγχρονη δραματουργία και για τη θέση της πόλης στο σημερινό θέατρο. Στην τρίτη αυτή συζήτηση, συνομιλητής της θα είναι ο σκηνοθέτης, θεατρολόγος και συγγραφέας, Βασίλης Νούλας.
Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα: Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σύνταγμα
29.02.2016 15:53
Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεών τους, συνεργάζονται με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.ΠΕ. και παρουσιάζουν, από 3 έως 6 Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος, τις αποκριάτικες δράσεις «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», στις οποίες δέκα περιφέρειες της χώρας μας συστήνουν τα πιο αντιπροσωπευτικά ήθη και αποκριάτικα έθιμα τους.