Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Είναι αλλά δεν είναι: έκθεση της Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη στη Δημοτκή Πινακοθήκη Λέφα

Είναι αλλά δεν είναι: έκθεση της Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη στη Δημοτκή Πινακοθήκη Λέφα

Στις 4 Οκτωβρίου στις 8 μμ. η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει το έργο της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη με τίτλο «ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ».  

Η Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη κάνει ένα μικρό-μεγάλο ταξίδι μέσα στην δική της πραγματικότητα, μέσα από “ψηφιακά θραύσματα” του εαυτού της όπως αυτά αποτυπώνονται στον καμβά.

Ζώντας σ' ένα κόσμο όπου όλα αλλάζουν, στην πραγματικότητα όμως τίποτα δεν αλλάζει, η καλλιτέχνιδα επιχειρεί να κάνει μια ελεύθερη κατάδυση στην πραγματικότητα μέσα από την ίδια. Ανασυντάσσει τις εικόνες της ζωής της και τις διαβάζει με έναν πιο ενδιαφέροντα και μυστηριώδες τρόπο.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον εαυτό της σαν ένα μέσο καταγραφής, χτίζει αυτό που βιώνει η ίδια, αποτυπώνει την εικόνα της, την απλοποιεί σαν να επρόκειτο για μία ψηφιακή εικόνα υπολογιστή, μαζί με τις “ατέλειες” της ανθρώπινης γραφής φυσικά με κανέναν τρόπο υποκειμενική.

Στο έργο της Μυρεσιώτη δεν υπάρχουν τα όρια, τα σύνορα, ο χώρος και ο χρόνος αλλά σχέδια, προτιμήσεις, αισθήματα, σκέψεις, αποφάσεις, προθέσεις και επιθυμίες, σταθμίσεις και επιλογές, ταυτότητα και διαφορές, μέσα και σκοποί.

Ένα έργο πλούσιο και δυναμικό αλλά συγχρόνως εύθραυστο, ζωντανό και απόλυτα γυναικείο.
 
Η έκθεση οργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του «Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α).

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης

Σχετικές ειδήσεις
Η μαύρη γραμμή, έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη στην Πινακοθήκη Λέφα
20.12.2016 13:45
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει τον Ιανουάριο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Λασιθιωτάκη με τίτλο «Η Μαύρη Γραμμή».
Στο Νησί…: Έκθεση του Παύλου Σάμιου στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης της Λήμνου
25.07.2016 12:37
Μια ιδιαίτερη, σειρά έργων που έχουν για θέμα τους τη θάλασσα, παρουσιάζει ο Παύλος Σάμιος στην πρώτη έκθεση του που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στη Λήμνο, κάτω από τον τίτλο «Στο Νησί…».
Κάθε έργο… Mια ιστορία: έκθεση του Παύλου Σάμιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
28.06.2016 15:11
Τη δική τους ιστορία διηγούνται 80+1 έργα του Παύλου Σάμιου, που ταξιδεύουν στην Κρήτη, με αφορμή την έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, η οποία εγκαινιάζεται στις 11 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με τίτλο «Κάθε έργο… Mια ιστορία».
Marsyas Machine: έκθεση του Tim D’ Agostino στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
13.04.2016 12:40
Στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τον Απρίλιο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Tim D’ Agostino, που ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Marsyas Machine.
Ourovoros: Έκθεση γλυπτικής του Περικλή Πραβήτα στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
29.03.2016 12:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου παρουσιάζει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στις 20.00, την έκθεση γλυπτικής «Ourovoros» του εικαστικού Περικλή Πραβήτα.