Τέσσερις Ελληνίδες ζωγράφοι θα εκθέσουν έργα τους, κυρίως παραστατικά, στην BELGRAVIA GALLERY στο Λονδίνο από 3 έως 31 Οκτωβρίου 2016. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου από τις 6:00 – 9:00 μ.μ.

Οι Εύα Αποστολάτου, Κάτια Βαρβάκη, Λήδα Κοντογιαννοπούλου και Βίκη Σταματοπούλου θα εκθέσουν πίνακές τους που περιλαμβάνουν τοπία, θαλασσογραφίες, φιγούρες, νεκρές φύσεις – μερικές με παλιούς χάρτες, έγχρωμες φόρμες και σύμβολα, συνθέσεις και μικτές κατασκευές.

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο οποίος έχει διοργανώσει σημαντικές εκθέσεις στην BELGRAVIA GALLERY την τελευταία δεκαετία. Ο κ. Σταθόπουλος, παρουσιάζοντας στο Λονδίνο τις ανερχόμενες και ταλαντούχες ζωγράφους για πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση, αναφέρει, «Πιστεύω ότι οι τέσσερις αυτές Ελληνίδες ζωγράφοι προσφέρουν κάτι το διαφορετικό και συναρπαστικό στο φιλότεχνο κοινό του Λονδίνου, που θα παρουσιάσουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα της Ελληνικής τέχνης και των εικαστικών τάσεων που υπάρχουν στη σημερινή Ελλάδα.»

Η έκθεση θα έχει ευρεία δημοσιογραφική κάλυψη (και από τηλεοπτικά μέσα) τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο αλλά και στις Η.Π.Α. Στα εγκαίνια της 5ης Οκτωβρίου ως επίτιμοι προσκεκλημένοι θα παρευρεθούν απόφοιτοι του Πανεπιστημίου George Washington (Washington, D.C.) των Η.Π.Α. οι οποίοι διαμένουν στο Λονδίνο. Φιλότεχνοι, επίσης, αναμένεται να παρευρεθούν από το Λονδίνο,το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα.

Οι ιδιοκτήτριες της BELGRAVIA GALLERY, κυρίες Anna Hunter και Laura Walford έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει και προβάλει του Έλληνες ζωγράφους και την Ελληνική τέχνη τα τελευταία χρόνια.

Η χορηγός εταιρία MARS HELLAS, η οποία βραβεύθηκε φέτος ως η εταιρία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην κατηγορία της τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη, πέραν της οικονομικής της ενίσχυσης, υποστήριξε την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της και μέχρι την υλοποίηση της έκθεσης.

Έργο: Λήδα Κοντογιαννοπούλου