Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

5ο Athens Video Art Festival 2009

5ο Athens Video Art Festival 2009
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας επανέρχεται και φέτος με μια εντυπωσιακή και επετειακή διοργάνωση, προσθέτοντας δύο νέες κατηγορίες animation και digital image συμπληρώνοντας τις ήδη υπάρχουσες video art, installations, web art και performance.

Το 5ο Athens Video Art Festival, το πρωτοποριακό Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Μέσων και Τεχνολογιών, που απευθύνεται στους λάτρεις της κινούμενης εικόνας και εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας, παρουσιάσεις των μεγαλύτερων Διεθνών Φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, ακαδημαϊκά αφιερώματα  και ξεχωριστές συνεργασίες , συναυλίες και κυρίως φαντασία και διάθεση για πειραματισμό.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πρωτοπόρα αφιερώματα με κορυφαίο αυτό στον σημαντικότερο εκπρόσωπο της video art Nam June Paik, περιλαμβάνοντας προβολή 31 έργων του, καθώς και ομιλία για την ζωή και το έργο του από τον επιμελητή της τελευταίας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του Κορεάτη καλλιτέχνη, στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, John Hanhardt. Ακόμη, θα απολαύσει μοναδικές παρουσιάσεις όπως animation από το Milano Film Festival και το Pratt Institute της Νέας Υόρκης, video art από την Transmediale και το Goethe Institut και δύο ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Αθήνα: Kurt Cobain: About a Son, και Introspective σε συνεργασία με το In - Edit Beefeater Musical Documental Festival de Barcelona.

Τέλος, θα γίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα η παρουσίαση της Robotic Arts Performance με τίτλο Grace State Machines από τον Bill Vorn, καθηγητή Electronic Arts στο Πανεπιστήμιο Concordia του Καναδά.

Σχετικές ειδήσεις
6ο Athens Open Air Film Festival: Λούφα και παραλλαγή, του Νίκου Περάκη στην Ταινιοθήκη
09.09.2016 12:11
Η «Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη θα προβληθεί σε μια τιμητική βραδιά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στο πλαίσιο του 6oυ Athens Open Air Film Festival.
6ο Athens Open Air Film Festival: Ερρίκος ο 5ος, του Λόρενς Ολίβιε στον Πεζόδρομο Δ. Αρεοπαγίτου
23.08.2016 12:35
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival και του αφιερώματος «Shakespeare in the City», θα προβληθεί η ταινία «Ερρίκος ο 5ος» (Henry V, 1944) στον Πεζόδρομο Δ. Αρεοπαγίτου την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016.
Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει με το Amadeus στην Αίγινα
16.08.2016 17:13
Επίσημη πρώτη του Athens Open Air Film Festival στα νησιά υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής!
6ο Athens Open Air Film Festival: Η Ετυμηγορία, με τον Πολ Νιούμαν στο Τριανόν
21.07.2016 12:22
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Η Ετυμηγορία» (The Verdict, 1982) στο Σινέ Τριανόν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.
Ciner Nights by Cinekra: Κινηματογραφικές προβολές στο Athens Fringe Festival 2016
10.05.2016 15:50
Το Cinekra για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival κάνει kra in public, και τι καλύτερο από κινηματογραφικές προβολές.