Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Κάπου στην υδρόγειο: Έκθεση της Αντωνίας Κανελλοπούλου στην αίθουσα Περί Τεχνών Καρτέρης

Κάπου στην υδρόγειο: Έκθεση της Αντωνίας Κανελλοπούλου στην αίθουσα Περί Τεχνών Καρτέρης

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Αντωνίας Κανελλοπούλου με τίτλο «Κάπου στην υδρόγειο».

 

Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με λάδια σε καμβά.

 

…Κάπου στην υδρόγειο, παιδιά από όλες τις Ηπείρους, γεννιούνται και μεγαλώνουν κληρονομώντας ένα δύσκολο παρελθόν: δουλεύουν για να επιβιώσουν, πονάνε, υποφέρουν, ταλαιπωρούνται, πεισμώνουν, ωριμάζουν νωρίς και γίνονται σοφά και δυνατά. Πρόκειται για τα παιδιά που είναι η ίδια η ελπίδα: τα παιδιά που αργότερα θα αλλάξουν τον κόσμο. Αυτά τα παιδιά επιλέγει να μεταφέρει στον καμβά της η Αντωνία Κανελλοπούλου.

 

Λες και ξεπροβάλλουν από φωτογραφίες του National Geographic – και άρα από υπαρκτές εικόνες - , τα παιδιά της ζωγράφου αποδίδονται ρεαλιστικά και καθόλου εξιδανικευμένα. Η απεικόνιση της καθημερινής ζωής αποτελεί το κύριο θέμα της και στόχος της είναι η περιγραφή της ψυχής: από εκεί πηγάζει και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

 

Με λάδι σε καμβά, και άρα με μια ζωγραφική περισσότερο πνευματική παρά ενστικτώδη, η Αντωνία Κανελλοπούλου δουλεύει πολύ το παιδικό βλέμμα, ενώ το φόντο τις περισσότερες φορές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχεδόν αφαιρετικό.

 

Με τη δική της προσωπική γραφή, παίζει με τις χρωματικές ποιότητες και τις υφές, όσο δουλεύει ρεαλιστικά κάποια σημεία που θεωρεί πρωταρχικής σημασίας. Έτσι, τα ρούχα των παιδιών μπορεί να αποδίδονται τελείως αφαιρετικά και να κρύβουν τα σώματα για να δωθεί έμφαση στο στόμα και στα μάτια, που δεν είναι παρά ο καθρέφτης της ψυχής…

 

Ήρα Παπαποστόλου

Κριτικός & Ιστορικός τέχνης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η Αντωνία Κανελλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Από το 2007 – 2012 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε τον πενταετή κύκλο μαθημάτων των εργαστηρίων ζωγραφικής, του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Ηλιούπολης, με καθηγητές τους  ζωγράφους Δημήτρη Φωτίου – Μαριάννα Κατσουλίδη – Νικόλα Κληρονόμο.

Τα τελευταία χρόνια, μαθητεύει δίπλα στην ζωγράφο Μαριάννα Κατσουλίδη.

Έχει πάρει μέρος σε 7 ομαδικές εκθέσεις και αυτή είναι η πρώτη της Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής 09/2016 ‘’Κάπου στην Υδρόγειο’’ στην Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Φωτογραφία: Μοίρες, λάδι σε καμβά, 110Χ160 εκ.

Σχετικές ειδήσεις
Μορφές και Φόρμα: έκθεση του Μίλτου Παπαστεργίου στην ΠΕΡΙΤΕΧΩΝ Καρτέρης
26.10.2016 14:41
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 7:30 το βράδυ η αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Μίλτου Παπαστεργίου.
Τόπων ανάμνηση: έκθεση της Λίζας Μέρλιν Βασιλάτου στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
02.06.2016 15:22
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Λίζας Μέρλιν Βασιλάτου, με τίτλο «Τόπων Ανάμνηση».
Χάος και Αρμονία: έκθεση της Μιλένας Δημητροκάλλη στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
15.04.2016 11:17
Την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 19.30 εγκαινιάζεται στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Μιλένας Δημητροκάλλη με τίτλο «Χάος και Αρμονία».
Trappola Divina: έκθεση του Μάριου Φούρναρη στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης
15.03.2016 16:40
Την Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 19.30 εγκαινιάζεται στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη, με τίτλο «Trappola divina».
Μεταίχμιο - Between: έκθεση της Ελένης Κυριαζοπούλου στην αίθουσα ΠερίΤεχών Καρτέρης
26.02.2016 17:02
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 1 Μαρτίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο «Μεταίχμιο - Between».