Ο Ιανός καλωσορίζει τους μικρούς του φίλους ξανά στην πόλη με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όλο τον Σεπτέμβριο!

Αναλυτικά:

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 11.00
«Παντομίμα Συναισθημάτων» & «Εξερεύνηση Συναισθημάτων»

Η EQ GAMES παρουσιάζει στον Παιδικό ΙΑΝΟ τα πρωτοποριακά παιχνίδια της, σχεδιασμένα σε συνεργασία με ψυχολόγους σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Θα παίξουμε με την «Παντομίμα Συναισθημάτων» και την «Εξερεύνηση Συναισθημάτων». Όλοι μαζί θα ζήσουμε μια εμπειρία ξεχωριστή και θα κάνουμε ένα ταξίδι στα συναισθήματα, που δε μοιάζει με άλλο.

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 5 έως 105 ετών
 
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 13.00
Παρουσίαση του βιβλίου «Ρούλης ο Eπιστημογατούλης»
του Θεόδωρου Καρακασίδη
 
Οι εκδόσεις Διάφορος σας καλούν στον Παιδικό ΙΑΝΟ για να σας γνωρίσουν τον Ρούλη τον Eπιστημογατούλη (και την επιστημοπαρέα του) του Θεόδωρου Καρακασίδη, σε εικονογράφηση Εύας Γεράκη.  Θα γνωρίσετε και θα αγαπήσετε τη Φυσική παίζοντας!

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά Δημοτικού
 
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 10.00
musicArte | «Beethoven… για την Ελίζα»
 
Για τρίτη χρονιά η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Beethoven με τίτλο «Beethoven… για την Ελίζα».

Είσοδος ελεύθερη.
Για παιδιά του Δημοτικού
Πληροφορίες κα Κατερίνα Παπαδάκου, 2118001160 και στο 6987300329
 
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Η μουσική διαμορφώνεται από την κοινωνία και την ίδια στιγμή τη διαμορφώνει. Η μουσική καλλιέργεια αποτελεί το πρώτο βήμα για μια κουλτούρα που μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τα παιδιά στην πνευματική, ψυχική και συναισθηματική τους ολοκλήρωση. Με σεβασμό για τα παιδιά και τις καθημερινές μουσικές τους εμπειρίες, δημιουργήσαμε το μουσικό- εκπαιδευτικό πρόγραμμα ”Beethoven…για την Ελίζα!” επιχειρώντας να μετατρέψουμε την εμπειρία της ακρόασης, σε μια εμπειρία με νόημα, να ενθουσιάσουμε, αλλά και να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών για τη κλασική μουσική!

Πρόκειται για ένα δομημένο, εκπαιδευτικό, μουσικό πρόγραμμα που μέσα από ακροάσεις, παιχνίδια, γρίφους, βιντεοπροβολές, παρουσιάσεις εικόνων και αντλώντας έμπνευση από έναν πολύ αγαπημένο συνθέτη επιχειρεί να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες στα παιδιά, να τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι η μουσική του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με βαθιές αναλλοίωτες ανθρώπινες ανάγκες και αξίες και να τους δώσει τη δυνατότητα να πετάξουν με τη φαντασία τους στον υπέροχο μουσικό κόσμο του.
Γιατί σε ποιον ανήκει η μουσική;  Σε όλους!!
 
Προτεινόμενη βιβλιογραφία για τις συναντήσεις, με έκπτωση 20% την ημέρα των εργαστηρίων για τους συμμετέχοντες.

Για παιδιά 3-5 ετών

Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι τρεις θαλασσοφύλακες – Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Γκρρ…  Μια ιστορία για τη φιλία-  Rob Biddulph
To κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός – Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Λέξη σαν μύγα-  Ιωάννα Μπαμπέτα
Το θέλω τώρα-Βασίλης Κουτσιαρής

Για παιδιά 6-8 ετών

Το όνειρο του Πινόκιο – Αnn Leysen
To εργαστήριο της πεταλούδας – Gioconda Belli
Κλασικοί θησαυροί για παιδιά από τις εδόσεις Μίνωας

Για παιδιά 9-12 ετών

Τα μυστικά της βεντάλιας  – Βέρα Πρατικάκη
O μεγάλος φιλικός γίγαντας –  Road Dahl
O κύριος Βρομύλος – David  Walliams
 
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 13.00
Παρουσίαση του βιβλίου «Μεγαλώνω τη γιαγιά μου»
του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
 
Μικροί μας φίλοι, επειδή θα γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Ηλικιωμένων (1/10), σας περιμένουμε το Σάββατο 24/9 στις 13:00, στον Παιδικό ΙΑΝΟ, με τον παππού και την γιαγιά σας, για να συναντήσετε τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο που έγραψε ένα παραμύθι ειδικά γι’ αυτούς, με τίτλο Μεγαλώνω τη γιαγιά μου από την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη.

Τα βιβλία της νέας σειράς «Μικρά βήματα – Μεγάλοι δρόμοι»,  της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης, προσεγγίζουν με σεβασμό και ειλικρίνεια μεγάλα θέματα -αξίες για τη ζωή του ενεργού πολίτη- με μικρά τρυφερά βήματα.

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 4 ετών και άνω