Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Beket-Περιμένοντας τον Γκόντο

Beket-Περιμένοντας τον Γκόντο
Από τις 14 Μαΐου θα βρίσκεται στους κινηματογράφους το τρίτο μέρος της τριλογίας για το σινεμά της μοναξιάς, του σκηνοθέτη Davide Manuli Beket. Το νέο φίλμ μιλά για την παράδοξη φύση της ύπαρξης και είναι και αυτό όπως και τα προηγούμενα γυρισμένο σε ασπρόμαυρο φιλμ.

Το πρώτο μέρος της τριλογίας είναι μια μικρού μήκους ταινία, το Bombay: Arthur Road Prison, με βραβείο Vela d’Oro στο φεστιβάλ Bellaria (1999) και αναφέρεται στις φυλακές. Το δεύτερο μέρος της τριλογίας είναι η μεγάλου μήκους ταινία Girotondo, Giro Intorno Al Mondo, μιλάει για την αποξένωση. 

Στο Βeket ο Freak και ο Jaja ζουν σ’ ένα τόπο ερειπωμένο, εκτός χρόνου και ημερομηνιών. Η ανθρωπότητα δεν κατοικεί πλέον στον πλανήτη. Μόνο μερικοί παράξενοι χαρακτήρες, επιζήσαντες που κάνουν σπάνιες εμφανίσεις.

Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες συναντιούνται σε μια στάση λεωφορείου στην μέση  του πουθενά. Δεν έχουν ξανασυναντηθεί ποτέ. Το λεωφορείο φτάνει, αλλά δεν σταματά. Είναι το λεωφορείο που οδηγεί στον ΓΚΟΝΤΟ, τον Θεό που κάνει αισθητή την παρουσία του στην πίσω πλευρά του βουνού, με την μορφή ενός μουσικού ήχου. Έχοντας χάσει το λεωφορείο, ο Freak και ο Jaja, αποφασίζουν να ψάξουν γι΄αυτόν με τα πόδια. Ξεκινούν ένα ταξίδι που θα τους κάνει να γνωρίσουν τους παράξενους χαρακτήρες που ζουν σ΄ αυτή τη γη.

Βρίσκουν έναν τσιγγάνο παραμυθά (mariachi), την Εύα και τον Αδάμ στην μέση μιας αποξηραμένης λίμνης, ένα παιδί που εμφανίζεται ως η ¨μαγική¨ φωνή του ΓΚΟΝΤΟ, ένα μάντη ο οποίος ζει σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο και τέλος ένα μοναχικό κορίτσι που ζει στην παραλία . Δυστυχώς, πριν το τέλος του ταξιδιού τους ο Freak και ο Jaja, θα πεθάνουν. Θα αποτύχουν να συναντήσουν το Θεό τους.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κύριος Όβε: Η πρόταση της Σουηδίας για τα Όσκαρ 2017 και πάλι στους κινηματογράφους
21.09.2016 13:26
Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016, στους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡ & ΔΙΑΝΑ το Αθηναϊκό κοινό μπορεί και πάλι να απολαύσει την ταινία Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ (A Man Called Ove) του Χάνες Χολμ, λίγο πριν κερδίσει το OSCAR!
Παράφορα, του Πιέρ Γκοντό
26.08.2016 15:33
Η Seven Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τη 1η Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία Παράφορα (EPERDUMENT) σε σκηνοθεσία του Πιέρ Γκοντό.
Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο, τον Ιανουάριο του 2017 στους κινηματογράφους
17.08.2016 16:01
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 26 Ιανουαρίου 2017 την ταινία Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο με την Milla Jovovich.
Μια υπέροχη ιστορία, του Alfred Zeisler ξανά στους κινηματογράφους
21.06.2016 13:38
Η ταινία του Alfred Zeisler, Μια υπέροχη ιστορία, με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Gary Grand και την ντίβα της εποχής Mary Brian, έρχεται, 80 χρόνια μετά, ξανά στους κινηματογράφους από τις 26 Ιουνίου 2016.
Η «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου επιστρέφει στους κινηματογράφους
01.04.2016 10:44
Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στην 7η απονομή των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το ατμοσφαιρικό θρίλερ με τον Στέλιο Μάινα στον ρόλο ενός επιχειρηματία που παίρνει τις ευθύνες στα χέρια του, θα προβληθεί και πάλι στους κινηματογράφους.