Οι Oceans Of Slumber, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και ανερχόμενα συγκροτήματα του σκληρού ήχου έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στο Fuzz Live Music Club!

Η μπάντα από το Texas θα επισκεφτεί τη χώρα μας λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album τους, “Winter”, το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό Τύπο χάρη στον συναρπαστικό συνδυασμό black metal / doom / progressive / post rock  που χαρακτηρίζει τον ήχο τους, με την καταπληκτική φωνή της Cammie Gilbert να ξεχωρίζει!

Τη βραδιά θα ανοίξουν ιδανικά οι Mother Of Millions!

Οι Oceans Of Slumber σχηματίστηκαν το 2011 στο Houston του Texas. Αμέσως μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο album τους,”Aetherial” (2013), τράβηξαν το ενδιαφέρον της Century Media Records, μίας από τις μεγαλύτερες metal δισκογραφικές παγκοσμίως.

Τον Αύγουστο του 2015, παρουσίασαν την πρώτη τους δουλειά για λογαριασμό της νέας εταιρείας. Το EP “Blue” περιείχε τέσσερις διασκευές σε κλασικά τραγούδια σπουδαίων και επιδραστικών ονομάτων (Candlemass, Led Zeppelin, Emperor, Pink Floyd) καθώς και δύο δικά τους.

Τον Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησαν το δεύτερο album τους, “Winter”. Οι κριτικές είναι διθυραμβικές (Album Του Μήνα για τον Μάρτιο στο Ελληνικό Metal Hammer), οι αναφορές στο όνομά τους όλο και συχνότερες και η δυναμική τους δείχνει να βρίσκεται σε νέο επίπεδο κάθε ημέρα που περνάει!

Το συναρπαστικότερο όλων είναι πως κανείς δεν μπορεί να τους τοποθετήσει κάτω από μία συγκεκριμένη ετικέτα. Οι Oceans Of Slumber φαντάζουν ως μία ιδανική “all-around” metal μπάντα που έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Black / Death / Doom / Progressive / Post, ακόμα και πινελιές από Blues / Jazz / Gospel, είναι τα συστατικά που συνθέτουν ένα επικό wall of sound που, σε συνδυασμό με τα φωνητικά της εκπληκτικής Cammie Gilbert, συνεπαίρνει τον ακροατή που έρχεται σε επαφή μαζί τους από την πρώτη στιγμή!

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι οι Oceans Of Slumber θα μας απασχολήσουν πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μία μπάντα που απαρτίζεται από εξαιρετικούς μουσικούς, διαθέτει μία σπουδαία τραγουδίστρια και αποφεύγει τις ευκολίες, χαράσσοντας από το ξεκίνημά της έναν δικό της ξεχωριστό δρόμο. Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε live ένα από τα ονόματα που οι πιθανότητες το φέρνουν να επιβεβαιώνει την ακραία φράση: “The sky’s the limit!”

Περισσότερα – και ουσιαστικότερα – από κοντά, την 14η Οκτωβρίου, στο Fuzz Live Music Club!

Οι Mother Of Millions ξεκίνησαν την πορεία τους το χειμώνα του 2008. Απελευθερωμένοι από το να κατατάξουν τον εαυτό τους σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος, δουλεύουν εντατικά πάνω στο υλικό τους και τον χειμώνα του 2011 κυκλοφορούν ένα 4-track demo EP, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος για την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Το καλοκαίρι του 2012, μπαίνουν στο studio ξεκινώντας τις ηχογραφήσεις για την πρώτη full length κυκλοφορία τους. Οι διαδικασίες ηχογράφησης και παραγωγής ολοκληρώνονται μετά από ένα χρόνο και η μπάντα κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Human” (2014) υπότην ετικέτα της Turkey Vulture Records / Bungalo Records / Universal Music Group Distribution (USA).

Καθόλη την διάρκεια της πορείας τους έχουν κάνει αρκετές live εμφανίσεις και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αναγνωρισμένα συγκροτήματα όπως οι Leprous, sleepmakeswaves, Septic Flesh, Paul Di’Anno κ.α. Αρκετά από τα live τους έχουν παρουσιαστεί σε έντυπα μέσα αλλά και σε websites που καλύπτουν την εγχώρια μουσική σκηνή.

Ο ήχος των Mother Of Millions χαρακτηρίζεται από μια έντονα πειραματική διάθεση που εμπλέκει περίτεχνους ρυθμούς, με την folk αισθητική και τις progressive rock μελωδίες. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο studio, ολοκληρώνοντας τις ηχογραφήσεις του δεύτερου full length δίσκου τους.