Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων ΧΑΝΘ στο Θέατρο Αυλαία

Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων ΧΑΝΘ στο Θέατρο Αυλαία

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι Θεατρικές Ομάδες Ενηλίκων της Χ.Α.Ν.Θ. παρουσιάζουν τα έργα της περσινής σεζόν στο Θέατρο Αυλαία από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Οι θεατρικές ομάδες της ΧΑΝΘ απαριθμούν περίπου  εκατό ερασιτέχνες ηθοποιούς. Εδώ και είκοσι χρόνια φέρνουν σε επαφή παιδιά και ενήλικες με την τέχνη του Θεάτρου, εστιάζοντας στην έκφραση, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, τη συλλογικότητα, την πνευματική και ψυχική αναζήτηση και φτιάχνουν παραστάσεις με ευθύνη, γνώση και πολύ αγάπη.

 

Πιο συγκεκριμένα μέσα από την θεατρική διαδικασία οι ομάδες μαθαίνουν: Χορό-κινησιολογία, αυτοσχεδιασμούς, ορθοφωνία (ασκήσεις χαλάρωσης αναπνοής, άρθρωσης), θεατρικό τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, υποκριτική, σύγχρονες & κλασσικές τεχνικές θεάτρου.

 

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου (ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε.)

Βοηθός σκηνοθέτη: Γεώργιος Δερνίκας, Τάσος Παπαδόπουλος

 

Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα έργα:

 

«Με Βελόνα & Κλωστή» σε διασκευή-σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Ένα αριστούργημα του σύγχρονου γαλλικού θεάτρου στο Παρίσι που ζει στα συντρίμμια του ναζισμού. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα ραφτάδικο όπου εργάτριες, σιδερωτές και ιδιοκτήτες συνυπάρχουν βιώνοντάς την καθημερινότητα μέσα από στιγμές συγκίνησης, χαράς, γέλιου και πίκρας.

Ένα έργο βαθιά πολιτικό και ανθρώπινο.

 

«Χαμός στον Έκτο» σε διασκευή-σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Μία  διασκευή του έργου του Αλφρέντ Ζερύ, το έκτο πάτωμα. Βρισκόμαστε στη Γαλλία τη δεκαετία του 30. Μια συνοικία κοντά στην Μονμάρτη. Εικοσιένας ήρωες προσπαθούν σε μια καλλιτεχνική φτωχική συνοικία, μέσα στην κρίση να αγαπήσουν, να αγαπηθούν, να γίνουν αποδεκτοί, να ερωτευτούν, να ονειρευτούν. Με αρωγό την υπερβολή, το κουτσομπολιό, το γέλιο και τον αυτοσαρκασμό καταφέρνουν να επιβιώσουν, να συνδεθούν και τέλος να συμβιώσουν στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας.

Με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία, ήρωες και ηθοποιοί εντοιχίζονται σε μια βαθιά ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία καταφέρνοντας την πολυπόθητη συμπόρευση.

 

«Οι Κατηγορούμενοι» σε διασκευή-σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Δεκατρείς άνθρωποι παγιδευμένοι μέσα σε μια έπαυλη. Κάποιος έχει σκοτώσει. Κάποιος έχει σκοτωθεί. Όλοι είναι ύποπτοι. Όλοι έχουν κίνητρο. Όμως ο δολοφόνος βρίσκεται πολύ καλά κρυμμένος. Βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τα ελαττώματά τους, πίσω από τις αδυναμίες τους, πίσω από τα τόσα τους ψέματα. Η αλήθεια του καθένα πύρινη, ξεσκεπάζει την αλήθεια του άλλου...

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Αυλαία στο θέατρο Αυλαία
04.11.2016 16:57
Το πολιτιστικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης Αυλαία, δημιουργεί ένα θεατρικό φεστιβάλ και από 7-22 Νοεμβρίου ανεβαίνουν στην πόλη σημαντικές θεατρικές παραστάσεις.
1o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017: Γ’ Κύκλος συμμετοχών θεατρικών ομάδων
13.09.2016 14:17
Στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017 «Όταν οι Νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των Χριστουγέννων σε γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά κ.λπ. με εκδηλώσεις και happenings, ανοίγει ο Γ’ Κύκλος συμμετοχών θεατρικών ομάδων από την Περιφέρεια.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
16.05.2016 10:32

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή του έργου των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της πόλης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προτείνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με τίτλο «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους».
Off off Athens 8 στο Θέατρο Επι Κολωνώ: Το πρόγραμμα
11.05.2016 17:09
Το Off off Athens, το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων επιστρέφει για όγδοη χρονιά στο Επί Κολωνώ, από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.