Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά: Εισαγωγικές εξετάσεις 2016 – 2017

Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά: Εισαγωγικές εξετάσεις 2016 – 2017

Οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά ξεκίνησαν. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 στο Θέατρο της Σχολής Βαλτετσίου 45 στα Εξάρχεια.

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση και να προσκομίσουν στην γραμματεία της Σχολής ένα φωτοαντίγραφο ταυτότητας και δύο φωτογραφίες διαβατηρίου.

 

Δεν καταβάλλονται εξέταστρα.

 

Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν, από επιτροπή καθηγητών της Σχολής, σ’ έναν θεατρικό μονόλογο, ένα ποίημα κι ένα τραγούδι, δικής τους επιλογής.

 

Το επίσημο πρόγραμμα της σχολής είναι 36 ώρες την εβδομάδα. ( 4 ώρες περισσότερες απ’  αυτές που προβλέπονται από το Υπουργείο).

 

Στη Σχολή λειτουργεί πρωινό και απογευματινό τμήμα και στα τρία έτη.

 

Σε κάθε τμήμα ο αριθμός των σπουδαστών δεν ξεπερνά τους 15.

 

Ιδρυτής και διευθυντής της Σχολής είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θόδωρος Γράμψας.

Διευθυντής σπουδών ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος.

 

Στο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 διδάσκουν οι:

Κώστας Καζάκος, Γιάννης Μπέζος, Θόδωρος Γράμψας, Μάνια Παπαδημητρίου , Ναταλία Τσαλίκη , Κώστας Μπάρας, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννος Περλέγκας, Αγγελική Καρυστινού, Κώστας Γάκης, Λάμπρος Γιώτης,  Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Θοδωρής Οικονόμου , Βάλια Παπαχρήστου, Γιάννης Νικολαϊδης, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Γιώργος Σαμαρτζής, Μαρίνα Χρονοπούλου, Χριστίνα Κωστέα.

 

Στα δέκα χρόνια λειτουργίας της Σχολής, κάθε χρόνο, οι μαθητές και οι μαθήτριες, συμμετέχουν σε παραστάσεις της Εταιρείας Θεάτρου Πράξη Επτά, στο Θέατρο της Σχολής, praxi epta studio και σε άλλα Θέατρα. Έτσι έχουν την δυνατότητα να αποκτούν σκηνική εμπειρία.

 

Και εκτός απ’ την άσκηση στη Σχολή, να εξασκούνται και στην πράξη.

 

Επίσης όλες οι παραγωγές της  Εταιρείας Θεάτρου Πράξη Επτά στελεχώνονται, από ηθοποιούς που είναι απόφοιτοι της Σχολής.

 

Ενδεικτικά: η παράσταση “Η Βασίλισσα του Χιονιού”, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, η φετινή μας παραγωγή “Μια πέτρα λάθος” στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, η συνεργασία μας με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στη παράσταση Ακροβάτες και άλλες.

Σχετικές ειδήσεις
Έναρξη τμήματος μετεκπαίδευσης ηθοποιών με την Κάτια Γέρου  Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
12.10.2016 14:18
Φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν τμήμα μετεκπαίδευσης αποφοίτων ηθοποιών με την Κάτια Γέρου.
Ξεκινούν οι αιτήσεις εισαγωγικών εξετάσεων στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
29.08.2016 11:51
Από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, για το έτος 2016-2017. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Έναρξη εγγραφών στη δραματική σχολή Αθηναϊκή Σκηνή
23.08.2016 16:33
Η Ανώτερη Δραματική Σχολή "Αθηναϊκή Σκηνή" Κάλβου – Καλαμπόκη ξεκινά τις εγγραφές για τους νέους σπουδαστές Υποκριτικής, καθώς και για σπουδαστές από μεταγραφή Β’ και Γ’ έτους, την Τετάρτη 24 Αυγούστου.
Θερινό θεατρικό σεμινάριο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
24.06.2016 10:00
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης διοργανώνει ένα θερινό σεμινάριο γνωριμίας με την ιστορία και τις βασικές αρχές της Σχολής.
Διπλωματικές εξετάσεις 2015 - 2016 της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.
10.06.2016 12:22
Η Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. ανακοινώνει ότι οι ανοιχτές για το κοινό διπλωματικές εξετάσεις της ακαδημαϊκής περιόδου 2015 -2016 θα διεξαχθούν ως εξής: