Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ό, τι μπορείς, με ό, τι έχεις, όπου είσαι: Α’ περίοδος: Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2016 στο Bios

Ό, τι μπορείς, με ό, τι έχεις, όπου είσαι: Α’ περίοδος: Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2016 στο Bios

Το Bios συνεχίζει και φέτος τα εργαστήρια με τίτλο Ό, τι μπορείς, με ό, τι έχεις, όπου είσαι και τη νέα σεζόν με 10 κύκλους εργαστηρίων για το σύγχρονο θέατρο στην πράξη. Η Α' περίοδος ξεκινά τον Σεπτέμβριο και τελειώνει τον Δεκέμβριο 2016.

Α’ περίοδος: Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2016
Ακύλλας Καραζήσης , Βάσω Καμαράτου & Κώστας Κουτσολέλος, Σύλβια Λιούλιου & Όλια Λαζαρίδου ,  Περικλής Μουστάκης, Άντζελα Μπρούσκου

Πώς διαμορφώνεται το σύγχρονο θεατρικό τοπίο;
Ποιος ο ρόλος του ηθοποιού μέσα σε αυτό;
Τι ακριβώς του ζητείται;
Και πώς θα το κάνει πράξη;

Τα εργαστήρια Ό,τι μπορείς με ό,τι έχεις, όπου είσαι για τρίτη χρονιά συνιστούν ένα άμεσο και αποτελεσματικό περιβάλλον μάθησης της θεατρικής πρακτικής. Επικεντρώνοντας στο θέατρο με τα ελάχιστα μέσα, τη σκηνική πράξη και τη λειτουργία του ηθοποιού, τα εργαστήρια παρουσιάζουν με απλό και πρακτικό τρόπο νέες ιδέες και μεθόδους πάνω στο σύγχρονο θέατρο και την περφόρμανς.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει σχεδιαστεί με σκοπό να είναι ευέλικτο και προσβάσιμο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής και ταυτόχρονα συστηματικό και εντατικό ώστε να παρέχει στους συμμετέχοντες εργαλεία χρήσιμα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Οι εισηγητές - καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών – μοιράζονται την καλλιτεχνική τους εμπειρία και δουλεύουν στενά με τους συμμετέχοντες, βουτώντας στη δημιουργική διαδικασία μέσω των μαθημάτων, της συζήτησης, της δοκιμής και της έρευνας. Ο κάθε κύκλος των εργαστηρίων ολοκληρώνεται με μία ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση.

Διδάσκουν οι: Θέμελης Γλυνάτσης, Ακύλλας Καραζήσης, Βάσω Καμαράτου και Κώστας Κουτσολέλος, Σύλβια Λιούλιου και Όλια Λαζαρίδου, Νίκος Μαστοράκης, Περικλής Μουστάκης, Άντζελα Μπρούσκου, Αγγελική Παπαθεμελή, Ρούλα Πατεράκη , Γιάννος Περλέγκας και Πρόδρομος Τσινικόρης.

Επίσης, τον Ιανουάριο του 2017 το Bios θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά το Γυμνάσιο Σκηνοθεσίας Θεάτρου, με την Γεωργία Μαυραγάνη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά  θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου περιλαμβάνει τέσσερα εργαστήρια με τον Ακύλλα Καραζήση, τη Βάσω Καμαράτου και τον Κώστα Κουτσολέλο, τον Περικλή Μουστάκη και την Άντζελα Μπρούσκου.

Άντζελα Μπρούσκου, Άμλετ  (το εργαστήριο αυτό θα οδηγήσει σε παράσταση τον Φεβρουάριο του 2017 στο Bios)
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου
κάθε Παρασκευή 18:00 – 22:00, για 20 συναντήσεις
κόστος συμμετοχής εργαστηρίου: 250 ευρώ

Σκοπός του εργαστηρίου να αναγνώσει τον Άμλετ μέσα από τους κώδικες και τα εργαλεία της δραματουργίας, της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας ακόμα και της σκηνογραφίας, προκειμένου να καταλήξει σε παραστασιακή μορφή ως εγκατάσταση στα δωμάτια του πρώτου ορόφου του bios  (η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για 4 εβδομάδες).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και ομαδικά μέσα από διαφορετικές οπτικές και θέσεις πάνω στην δημιουργία ενός θεατρικού έργου που γίνεται παράσταση.

Αφετηρία εκκίνησης και πηγή πληροφοριών θα αποτελέσει το ίδιο το κείμενο , γι'αυτό και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ήδη αναγνώσει το έργο στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Σχετικές ειδήσεις
Ξεκινά η Β΄ Περίοδος για τα Θεατρικά Εργαστήρια του ΚΘΒΕ
25.01.2017 14:48
Τα θεατρικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ ανοίγουν τις πόρτες τους σε νέα μέλη για την Β’ περίοδο για νήπια, παιδιά και εφήβους από 4 έως και 17 ετών.
Ό, τι μπορείς, με ό, τι έχεις, όπου είσαι: Β’ περίοδος Ιανουάριος-Απρίλιος 2017
15.12.2016 14:04
Το Bios συνεχίζει τα εργαστήρια με τίτλο Ό, τι μπορείς, με ό, τι έχεις, όπου είσαι, ξεκινώντας τη φετινή Β' περίοδο τον Ιανουάριο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τον Απρίλιο, με εισηγητές τους Θέμελη Γλυνάτση, Αγγελική Παπαθεμελή, Ρούλα Πατεράκη, Πρόδρομο Τσινικόρη.
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος της ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας στους Φούρνους
13.07.2016 11:29
Από 8 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος της ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στους Φούρνους Ικαρίας, η οποία διενεργείται με την υποστήριξη του ιδρύματος R.P.M. Nautical Foundation.
Ό,τι μπορείς, με ό,τι έχεις, όπου είσαι: Γ' περίοδος - Μάιος 2016 στο Bios
04.05.2016 17:03
To Bios, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο και στοχεύοντας στη συγκρότηση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος μάθησης, ολοκληρώνει την φετινή χρονιά των εργαστηρίων Ό, τι μπορείς με ό, τι έχεις όπου είσαι με δύο ακόμη εργαστήρια.
Ό, τι μπορείς, με ό, τι έχεις, όπου είσαι: Γ΄ περίοδος εργαστηρίων στο Bios
12.04.2016 15:01
To Bios, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο και στοχεύοντας στη συγκρότηση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος μάθησης, ολοκληρώνει την φετινή χρονιά των εργαστηρίων Ό, τι μπορείς με ό, τι έχεις όπου είσαι με δύο ακόμη εργαστήρια.