Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση για τη ζωή και το έργο της Lotte Reiniger

Έκθεση για τη ζωή και το έργο της Lotte Reiniger

Το Goethe-Institut Athen διοργανώνει έκθεση για τη ζωή και το έργο της Lotte Reiniger της μεγάλης κυρίας του πρωτοποριακού κινηματογράφου σε συνεργασία με το Μουσείο της πόλης του Tübingen, στο μικρό φουαγιέ του Goethe-Institut Athen.

H Lotte Reiniger είναι εκείνη που δημιούργησε το πρώτο μουσικό κλιπ στην ιστορία του σινεμά και τιμάται μέχρι και σήμερα από τους νέους δημιουργούς κινουμένων σχεδίων. Η ζωή της είναι συναρπαστική όσο και το έργο της. Η Lotte Reiniger δεν διακρίθηκε μόνον για τις κινηματογραφικές της παραγωγές, αλλά και για τη μαεστρία και την πείρα της στο θέατρο σκιών, για τις εικονογραφήσεις βιβλίων και τη δραστηριότητά της στο θέατρο.

To Goethe-Institut Athen παρουσιάζει επίσης 20 κινηματογραφικά έργα της  Lotte Reiniger  με γενικό τίτλο Παραμύθια και Μύθοι: Σινεμά κινούμενης σιλουέτας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen, από Δευτέρα 18 έως Πέμπτη 21 Μαΐου 2009. Δημιουργίες της Lotte Reiniger παρουσιάζονται και στην έκθεση In Praise of Shadows - Το θέατρο σκιών στη μοντέρνα τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη .