Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών "Days of Percussion 2016" στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών

Με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνεται φέτος το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών «Days of Percussion 2016» από 13 έως 18 Σεπτεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τέχνης Κρουστών Οργάνων και το Ελληνικό παράρτημα της Percussive Arts Society που για 6η συνεχή χρονιά παρουσιάζουν τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες των κρουστών οργάνων και δίνουν την δυνατότητα σε νέους μουσικούς να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση διεθνούς κύρους στο κέντρο της Αθήνας.

Η φετινή πρωτοτυπία του Φεστιβάλ είναι η παρουσία του Paris Percussion Group, του γαλλικού συνόλου Κρουστών Οργάνων του Παρισιού, το οποίο αποτελείται από δώδεκα σπουδαίους σολίστ και έναν εξαιρετικό μαέστρο. Τα μέλη του συνόλου, εκτός από τις τρεις συναυλίες , θα πραγματοποιήσουν Masterclasses και θα αποτελέσουν την κριτική επιτροπή του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κρουστών για Νέους Σολίστ.

Ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Κρουστών για Νέους Σολίστ, στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο μουσικοί από κάθε γωνιά του πλανήτη, χωρίζεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες καθώς και σε τέσσερις ενότητες ανά όργανο (πληκτροφόρα κρουστά, τύμπανα, multipercussion και ταμπούρο) και θα πραγματοποιείται καθημερινά από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 το πρωί στην Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του φεστιβάλ διακρίνεται από τα Masterclasses τα οποία θα πραγματοποιούνται καθημερινά από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου, δυο φορές τη μέρα στις 15:00 και 16:00 και περιλαμβάνουν θέματα όπως: το ορχηστρικό ρεπερτόριο των τυμπάνων, το ταμπούρο και ο Jacques Delécluse, ο αυτοσχεδιασμός στο βιμπράφωνο, η εξέλιξη των Ευρωπαϊκών κρουστών οργάνων ορχήστρας κ.α.

Στις τρεις συναυλίες του Φεστιβάλ το Paris Percussion Group θα ερμηνεύσει και έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, μεταξύ των οποίων και το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Αλέξανδρου Μαρκέα, Metatropes.

Αναλυτικά τα προγράμματα των συναυλιών:

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 - Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή)

Σολίστες του Paris Percussion Group ερμηνεύουν τα έργα:
Drew Worden - Escape
Toru Takemitsu - Rain Tree
Gérard Grisey - Stèle
Bob Becker - Mudra
Iannis Xenakis – Pléiades, Peaux

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 - Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή)

Ο Rémi Durupt και η Vassilena Serafimova ερμηνεύουν τα έργα:
Laurent Durupt - Praeludarium
Fritz Hauser - Die Klippe
Kaija Saariaho - Six Japanese Gardens
Johann Sebastian Bach - Chaconne
Patrick Zimmerli - Slight of Hand [Πρώτη Παγκόσμια Εκτέλεση]
Laurent Durupt - 61 Stèles

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 - Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή)

Το Paris Percussion Group, υπό την διεύθυνση του Dylan Corlay ερμηνεύει τα έργα:
Edgar Varèse - Ionisation
Maurice Ravel - Ma Mère l’Oye
Alexandros Markeas – Metatropes [Πρώτη Παγκόσμια Εκτέλεση]
Nicolas Mathuriau - Berceuse et Ronde en forme d'étude [Πρώτη Παγκόσμια Εκτέλεση]
Patrick Zimmerli - Gathering Pools

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Percussive Arts Society http://greece.pas.org/

Σχετικές ειδήσεις
Το Animasyros στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
09.12.2016 14:54
Η Στέγη και το Animasyros αποχαιρετούν το 2016 με ένα τριήμερο εκδηλώσεων animation. Το Animasyros στη Στέγη περιλαμβάνει μια best-of επιλογή ταινιών, για παιδιά, ενήλικες, αλλά και όλη την οικογένεια, από αυτές που προβλήθηκαν στο Animasyros 9.0. και από ταινίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εργαστηρίων με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Made in USA: Η «νέα» αμερικανική πρωτοπορία στη Στέγη!
02.11.2016 17:08
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τις τάσεις της σύγχρονης ανεξάρτητης αμερικανικής σκηνής από 13 έως 29 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του πολυσυλλεκτικού Φεστιβάλ Made in USA.
Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου 2016 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
12.04.2016 16:55
3ο κουδούνι! Υποδεχθείτε την πιο δυναμική γενιά στη σκηνή της Στέγης! Οι έφηβοι πειραματίζονται με αφορμή κλασικά αριστουργήματα.
17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Η πρεμιέρα, η λήξη και οι παράλληλες εκδηλώσεις
05.04.2016 17:06
Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με την ταινία Mon Roi (Ο Βασιλιάς μου), της Maiwenn.
3ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
03.03.2016 11:32
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί για τρίτη χρονιά στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, στις 23 και 24 Μαρτίου, όπου θα δούμε τη δουλειά της Ευαγγελίας Κολύρα, του Χάρη Κούσιου και της Ιωάννας Αγγελοπούλου.