O ΙΑΝΟS και η καναδική επενδυτική εταιρία «Syracuse Main, Inc.» παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας του Αυστραλού καλλιτέχνη Shane Aurousseau την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30 στο IANOS CAFÉ.

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην περιοχή Κοντομπόλιν, στη Νέα Νότια Ουαλία και στις αχανείς αγροτικές περιοχές της Αυστραλίας, όπου ο φακός κατέγραψε τη σκληρή δουλειά των Αυστραλών κτηνοτρόφων κατά τη συλλογή μαλλιού από τα περίφημα πρόβατα Μερινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα ντύσει μουσικά κουαρτέτο Τζαζ.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα

Με τη χορηγία της Syracuse Main, Inc

Λίγα λόγια για την έκθεση και τον καλλιτέχνη:

Η περιοχή Κοντομπόλιν, είναι αυτή που διασχίζει ο ποταμός Λάκλαν, είναι η τοποθεσία που εκτυλίσσεται η υπόθεση για το ποίημα “Clancy of the Overflow” του Αυστραλού συγγραφέα Μπάντζο Πάτερσον, ενός από τα σημαντικότερα έργα της Αυστραλιανής λογοτεχνίας. Ο Πάτερσον είναι επίσης ο συγγραφέας των διηγημάτων “The Man from Snowy River” και “Waltzing Matilda”, που έχουν γίνει ταινίες του Χόλυγουντ.

Ο Shane Aurousseau είναι ένας Αυστραλός φωτογράφος που έχει εργασθεί ως διευθυντής δημιουργικού και φωτογράφος σε μερικές από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες του κόσμου, στο Σύδνεϋ, στο Άμστερνταμ και το Λονδίνο και για πελάτες όπως το περιοδικό TIME, τα βιβλία Time Life, η Michelin, η Chrysler, η ΑΑ (Automobile Association) και οι μεγαλύτεροι τραπεζικοί και επενδυτικοί οργανισμοί του κόσμου.

Έχει σχεδιάσει μακέτες και φωτογραφήσει για λογαριασμό δισκογραφικών εταιριών και γνωστών διεθνών μουσικών και συγκροτημάτων. Τα έργα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά στο Λονδίνο και αλλού. Οι φωτογραφίες που βγάζει στο Λονδίνο έχουν χρησιμοποιηθεί σε αφίσες και καρτ ποστάλ που διατίθενται στο εμπόριο. Έχει εκθέσει τα έργα του στο Λονδίνο, το Σύδνεϋ, το Άμστερνταμ και τη Μαδρίτη.

Ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Έχει σπουδάσει τέχνη, φωτογραφία και ψυχολογία στην Αυστραλία και τη Βρετανία. Ο Shane Aurousseau ταξιδεύει τακτικά και φωτογραφίζει τον κόσμο που ζούμε και την πολύ-ποικιλότητα της ζωής στον πλανήτη μας. Τα έργα του απεικονίζουν όλο το φάσμα, από τη ζωή σε υποβαθμισμένες γειτονιές μεγάλων πόλεων, κοινωνικό σχολιασμό, τοπία και τη ζωή στις απομακρυσμένες, αγροτικές εκτάσεις της Αυστραλίας, πορτρέτα φίλων και αγνώστων που απάντησε στο δρόμο.

Οι φωτογραφίες του μπορούν να χαρακτηρισθούν ως δημοσιογραφικές. Ο Shane Aurousseau τα τελευταία χρόνια περνάει αρκετόν από το χρόνο του στην Αυστραλιανή ύπαιθρο και απαθανατίζει τη σκληρή δουλειά στις φάρμες των προβάτων και στα ανθρακωρυχεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.