Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα, εκπληρώνει την επιθυμία χιλιάδων θαυμαστών της όλων των ηλικιών, να τραγουδήσει μία επιλογή απ’ όλο της το ρεπερτόριο, σε μία συναυλία – Ρετροσπεκτίβα στο Ηρώδειο. – Η συναυλία αναβάλλεται

Πλαισιωμένη από πολυμελή ορχήστρα εγχόρδων, πνευστών και κρουστών, με εξαιρετικούς σολίστες, με τη συμμετοχή παλιών της συνεργατών, μουσικών και ενορχηστρωτών και με ενδιαφέροντα φωνητικά σύνολα, παρουσιάζει στο Ηρώδειο μια μουσική αναδρομή στις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της, από το 1987 μέχρι σήμερα.

Ένας φόρος τιμής στην πορεία της: η αφετηρία, η διαδρομή, η εξέλιξη, το σήμερα.

Η συναυλία της Αλέξιας «Η Αλέξια LIVE στο Ηρώδειο», είναι μια παραγωγή που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Περιλαμβάνει μια επιλογή από όλη την δισκογραφία της, από το “I Am Siam”, την πρώτη διεθνή επιτυχία της (όσο ακόμη σπούδαζε στο Berklee College of Music της Βοστώνης), στο πρώτο ελληνικό άλμπουμ “Αλέξια”, “Η Αλέξια ερμηνεύει Τα Κλασικά” (αφιερωμένο στις κλασικές ελληνικές ταινίες των δεκαετιών 1930 – 1960), «Αλέξια – Μίκης Θεοδωράκης», διπλός δίσκος της Αλέξιας με τον θρυλικό Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το πειραματικό τριφωνικό τραγούδι “Still no word” από την παράσταση σύγχρονου χοροθεάτρου Οκτάνα, “Η κυρία με τις Καμέλιες” σε μουσική Αριστείδη Μυταρά, τραγούδια από το «In a jazz mood», το πρώτο Jazz άλμπουμ της Αλέξιας με τη συμμετοχή των Chick Corea και John Patitucci, το “Birds have to fly” που προτάθηκε για βράβευση από την Recording Academy (The GRAMMY’s) ως το Best Jazz Vocal Album.

Η συναυλία αυτή θα περιλαμβάνει επίσης μουσική από τα Avant-garde Αυτοσχεδιαστικά άλμπουμ της Αλέξιας, “The Improvisation Series”, “Voice in Space” και “Backyards”. Κλείνοντας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη δουλειά της από το τριπλό άλμπουμ “Re-bΕ”, σε μουσική , στίχους και ερμηνεία της ιδίας.

Λίγα λόγια για την Αλέξια…

Η Αλέξια Βασιλείου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου και είναι μια πολυβραβευμένη τραγουδίστρια διεθνούς φήμης, συνθέτης, στιχουργός και κοινωνική ακτιβίστρια. Με μια καριέρα 30 χρόνων και 45 δισκογραφικές κυκλοφορίες, η Αλέξια άλλαξε την ιστορία των ελληνικών δισκογραφικών πωλήσεων, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων, με σειρά από χρυσούς και πλατινένιους δίσκους (στις CBS-Columbia, Polygram, Universal Music, BMG, Sony Music) και με ευκολία σε πολλά μουσικά είδη όπως Pop, Jazz, World, Αυτοσχεδιαστική και Κινηματογραφική Μουσική.

Η Αλέξια σύστησε στη νέα γενιά τη μουσική και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, με τον διπλό δίσκο της σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και με το αυτοσχεδιαστικό ντουέτο της με τον συνθέτη, που θα ακουστεί στην συναυλία στο Ηρώδειο, την Classic American Jazz σε συνεργασία με τον θρυλικό συνθέτη και πιανίστα Chick Corea και με τον μπασίστα John Patitucci την Αυτοσχεδιαστική μουσική και αναβίωσε τη μουσική από τις ελληνικές κλασικές ταινίες της περιόδου 1930 -1960, με ενορχηστρωτή τον Κώστα Καπνίση και με τα καταπληκτικά ντουέτα της με την Ρένα Βλαχοπούλου και τον Βλάσση Μπονάτσο.

Παραμένοντας πάντα αυθεντική και πρωτοπόρος, η Αλέξια έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ιστορία της ελληνικής μουσικής.

Την Αλέξια χαρακτηρίζει η αλλαγή, καθώς καταπιάνεται και ερευνά πολλά ενδιαφέροντα και ποικίλα είδη μουσικής με την ίδια ευκολία. Η τετραετής φοίτησή της, οι σπουδές της στην Βοστώνη στο θρυλικό Berklee College of Music, την έφεραν κοντά στην Gospel, στα Negro Spirituals, στην Jazz, στην κλασική μουσική, με καθηγητές της ορισμένους από τους σπουδαιότερους μουσικούς της υφηλίου, όπως τον βιμπραφωνίστα Gary Burton, την προετοίμασαν για μία άκρως ενδιαφέρουσα και με συνεχείς εναλλαγές μουσική πορεία.

Τα τελευταία χρόνια η Αλέξια ταξιδεύει σε όλη τη γη και τραγουδά σε συναυλίες σε θέατρα και σε φεστιβάλ. Από το 2009 ζει μεταξύ Λος Άντζελες και Κύπρου. Κυκλοφορεί δίσκους μέσω iTunes και CD Baby, συνθέτει μουσική για θεατρικά, για ταινίες μικρού μήκους και για ντοκιμαντέρ και τραγουδά, στο Χόλυγουντ και στην Ευρώπη. Έπαιξε σε δύο ταινίες μικρού μήκους Νουάρ (Noir), συνθέτοντας ολόκληρο το score.

Με την κυκλοφορία καινοτόμων και επιτυχημένων θεματικών δισκογραφημάτων σε πολλά είδη μουσικής, αναγνωρίσθηκε από την Recording Academy, the GRAMMY Awards και απολαμβάνει το σεβασμό των συναδέλφων της, κερδίζοντας σταθερά καινούργιο ακροατήριο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, συμπεριλαμβανομένων των: Μίκη Θεοδωράκη, Chick Corea, John Patitucci, Stevie Wonder, Chaka Khan, Andreas Vollenweider, Milva, Madeleine Peyroux, Κώστα Καπνίση, Ρένα Βλαχοπούλου, και πολλούς άλλους ταλαντούχους καλλιτέχνες, σε ζωντανές εμφανίσεις, ηχογραφήσεις, θεατρικές παραγωγές και ταινίες.

Τα τελευταία 3 χρόνια, η Αλέξια ίδρυσε το The Alexia Vassiliou International Music Foundation και έχει δημιουργήσει τη Μέθοδο Μουσικής Ακρόασης Re-bE, ώστε να παίρνει και να προσφέρει Μουσική σε σχολεία και σε κοινότητες, αλλά και σε private workshops, ξεκινώντας από την Κύπρο και το Λος Άντζελες.

Παραγωγή: CRICOS Cultural Management

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναβολή Συναυλίας Αλέξιας στο Ηρώδειο
 
Η προγραμματισμένη συναυλία της Αλέξιας στο Ηρώδειο, για τις 4/10/16, αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους που ξεπερνούν τις δυνατότητες του διοργανωτή και του καλλιτεχνικού σχήματος.
 
Ζητούμε συγνώμη από το κοινό και ευελπιστούμε η παράσταση να πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον.
 
Η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει με βάση τον τρόπο που έχουν αγοραστεί τα εισιτήρια.
 
1. Για όσα εισιτήρια η πληρωμή έχει γίνει με χρεωστική η πιστωτική κάρτα, η κατάθεση θα γίνει αυτόματα στον λογαριασμό του αγοραστή.
 
2. Για όσα εισιτήρια έχουν αγοραστεί με μετρητά, θα πρέπει ο πελάτης να αποστείλει στο email: refunds.alexia@gmail.com τα στοιχεία του λογαριασμού τους (IBAN, τράπεζα, ονοματεπώνυμο), καθώς και τον αριθμό παραγγελίας που αναγράφεται στο εισιτήριο.
 
Για άλλη μια φορά λυπούμαστε βαθύτατα και ζητούμε συγνώμη.