Γυναίκες νέες, μόνες, ανήλικες μητέρες όλες τους μετανάστριες, δέχτηκαν να ποζάρουν το είναι τους στο φακό του Γιώργου Κατσάγγελου και να αποτελέσουν αντικείμενο έκθεσης στο Τελλόγλειο Θεσσαλονίκης.

Κύριε καθηγητά και εσείς εδώ; Ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, αν. καθηγητής Γιώργος Κατσάγγελος νουθετεί συχνάκις τους φοιτητές του να ερεθίζουν τα πνευματικά τους κύτταρα με τις κλισέ δυο λεξούλες προσπαθώντας περισσότερο…

Αυτή τη φορά όμως ο καθηγητής βάζει με τη μορφή τίτλου τις εν λόγω λέξεις στην προσωπική του έκθεση που ουδεμία σχέση έχει με φοιτητές και διορθώσεις εργασιών. Πρόκειται για έκθεση φωτογραφίας με πρωταγωνίστριες γυναίκες μετανάστριες από στα Βαλκάνια, στη Ρωσία και στην Αμερικανική Ηπειρο.

Τα 25 φωτογραφικά στιγμιότυπα ανοίγουν για το κοινό στις 7 Μαΐου σε χώρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ με διάρκεια την δεκάτη τετάρτη του Ιούνη. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης η έκθεση αφορά σε «γυναίκες μετανάστριες, που συχνά έχουν φύγει από μια σκληρή, άνιση, ανδροκρατούμενη κοινωνία και έρχονται να κερδίσουν μια ζωή καλύτερη βιώνοντας όμως τελικά άλλες πολλαπλές ανισότητες».