Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Youth Code, Venerence, Hydrone live @ Second Skin

Youth Code, Venerence, Hydrone live @ Second Skin

Την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016, οι Youth Code, Venerence και Hydrone θα εμφανιστούν live στο Second Skin.

 

YOUTH CODE

 

Με το στυλ τους να κυμαίνεται από το παραδοσιακό EBM, το Hardcore και το Industrial, οι Youth Code γεννήθηκαν το 2012 σ’ένα υπνοδωμάτιο στο Los Angeles και είναι το δημιούργημα της Sara Taylor και του Ryan George. Το σχήμα έκανε το πρώτο του live ντεμπούτο αυθόρμητα στο Vacation Vinyl, ένα δισκάδικο με βάση το Los Angeles και τα νέα για την άκρως εμπριστική τους λάιβ παρουσία γρήγορα επικοινωνήθηκαν αλλά και ακολουθήθηκαν από την κυκλοφορία του Demonstrational Cassette (2012) ντέμο τους που οδήγησε τα κατά βάση αυτοσχεδιαστικά τους set σε ένα πιο ξεκάθαρο και οριοθετημένο αποτέλεσμα. Λίγο μετά οι Youth Code ζητήθηκαν απ’το θρυλικό label της Genesis P-Orridge, Angry Love Productions, να κυκλοφορήσουν ένα 7” single και το single έγινε sold out με τους Youth Code να δέχονται επευφημίες από θρύλους τους είδους όπως οι Front Line Assembly και Skinny Puppy.

Εν συνεχεία το σχήμα υπογράφει με την Dais Records, για να κυκλοφορήσει το 2013 το πρώτο του ομότιτλο LP και να δέχεται διεθνή αναγνωρισιμότητα που κυμαίνεται απ’το Pitchfork ως το Metalsucks.

Το 2013 επίσης, οι Youth Code γυρίζουν όλη την Αμερική ανοίγοντας για μεγάλα ονόματα όως AFI, Nothing, The Body και Suicide Commando και να παρουσιάσουν το ιδιαίτερο industrial τους στο αμερικάνικο κοινό αλλά και εμφανίζονται στο ιστορικό SXSW του Austin, Texas με την Τucson Weelly να τους αναφέρει ως την «Καλύτερη έκπληξη του Φεστιβάλ».

Tα 2014 και 2015 τους βρίσκουν σε δύο ξεχωριστά tour, αφενός το Alliance of Sound μαζί με Skinny Puppy, VNV Nation και Haujobb και αφετέρου με τους Skinny Puppy στο «Down the SocioPath Tour» αλλά και την κυκλοφορία του A Place to Stand EP από την Dais Records.

Το 2016 κυκλοφορούν τον δεύτερο πλήρη τους δίσκο «Commitment to Complications», την πιο ολοκληρωμένη και ισορροπημένη δουλειά τους μέχρι τώρα και στην εκκίνηση του Ευρωπαϊκού τους tour μαζί με τον μοναδικό Trepaneringsritualen, επισκέπτονται τη χώρα μας για μια εμφάνιση στο Second Skin στις 23 του Σεπτέμβρη.

 

VENERENCE

 

Ως Venerence παρουσιάζεται το solo project του πολυοργανοπαίχτη Sean Ragon των CULT OF YOUTH.

Με τρεις κυκλοφορίες απ’το 2014 μέχρι το 2016, τα “…And Lo, The Great Abyss Closed” (Ascetic House), “The God of Man is Himself” (Total Black) και “Just For You” (Chondritic Sound), o Sean αφήνει τον οργανικό ήχο για να κάνει αυτό που επίσης ξέρει πολύ καλά, ένα εξαιρετικό πειραματικό industrial/dark ambient που εξερευνά τις καταστάσεις της ύπαρξης πέρα απ’τον εαυτό και υπόσχεται να μας δώσει μια καταιγιστική εμφάνιση.

 

HYDRONE

 

hyDrone είναι το project του Πάνου Κ. που ζει στην Αθήνα και πρωτοεμφανίστηκε το 2008. Κινείται ανάμεσα σε dark ambient και experimental μουσικά μονοπάτια με έντονα drones στοιχεία με industrial αισθητική, χρησιμοποιώντας κυρίως ήχους που δημιουργεί μέσω hardware equipment.

To πρώτο του άλμπουμ “Material” που κυκλοφόρησε το 2010 στη θρυλική Fich – Art, έλαβε διθυραμβικές κριτικές και εκτιμήθηκε άμεσα από το μουσικό κοινό.

Το 2011 ο hyDrone κυκλοφόρησε το δεύτερο του άλμπουμ “Confusion” στην Le Petit Machiniste όπου κυκλοφορεί και το ομώνυμο E.P. Το 2013 τον βρίσκει με το 7’’ ‘’Regeneration” στη ρωσική Sealt.

Την ίδια χρονιά υπογράφει με την HANDS, ένα label αναφορά στην ηλεκτρονική/noise/ambient σκηνή διατηρώντας πάντα τον πειραματικό και αντιεμπορικό μουσικό του προσανατολισμό.

 

And DJs:

George Fakinos, Sean Ragon (NYC/Venerence/Cult of Youth),

Agi Taralas (Our Banshee), Manos 6 (3 Shades of Black)

Luna Violenta (Berlin/Instruments of Discipline)

Σχετικές ειδήσεις
Οι Cadillac Dreamers επιστρέφουν για ένα live στο Faust
19.01.2017 14:56
Οι Cadillac Dreamers είναι ένα ακουστικό σχήμα που κυμαίνεται σε rock και pop ύφος με πάρα πολλά live στο ενεργητικό τους σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και όχι μόνο.
Οι Orquesta Nostalgia live στο Poems & Crimes
16.01.2017 11:24
Ένα νέο συγκρότημα κάνει την εμφάνισή του στη μουσική σκηνή της Αθήνας. Οι Orquesta Nostalgia θα εμφανιστούν στο Poems & Crimes για το πρώτο τους live, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ.
Νίκος Τσιλογιάννης και Omikron Project live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
16.09.2016 13:20
Ο Νίκος Τσιλογιάννης και οι Omikron Project θα εμφανιστούν για ένα live στο café του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016.
King Dude (full band) live @ Second Skin
17.05.2016 13:33
Οι 3 Shades of Black παρουσιάζουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 τον KING DUDE (full band) live στο Second Skin Club.
Οι Madleaf με νέο άλμπουμ live στο Second Skin
08.03.2016 15:47
Οι Madleaf παρουσιάζουν το νέο τους album, “House Of Lust”, την Παρασκευή 1 Απριλίου, στο Second Skin.