Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Θέατρο ΜΠΙΠ

1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Θέατρο ΜΠΙΠ

Αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στο ανέβασμα νέων θεατρικών έργων Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και δείχνοντας ενδιαφέρον προς τις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις, το ΜΠΙΠ διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών. Στόχος, η σύσταση μίας ομάδας ηθοποιών και συγγραφέων, οι οποίοι/ες θα παρακολουθήσουν από κοινού workshopκαι θα εμβαθύνουν στην πρακτική κατανόηση ανεβάσματος μίας θεατρικής παράστασης.

 

Τα έργα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στο ΜΠΙΠ το 2017.

 

Διαδικασία επιλογής

 

Συγγραφείς:

Μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως 28/10/2016 τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 15’. Τα θεατρικά έργα θα επιλεγούν βάσει των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών και της παραστασιακής τους δυναμικής.

 

Ηθοποιοί:

Μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους, με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, έως 28/10/2016. Θα ακολουθήσει διαδικασία οντισιόν, για την οποία θα ενημερωθούν μέσω mail.

Σχετικές ειδήσεις
Mediterranea 18: Ανοιχτή πρόσκληση για τη 18η Biennale Νέων Δημιουργών
29.11.2016 11:50
Η Διεθνής Ένωση BJCEM-Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée και το Υπουργείο Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Αλβανίας ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για τη διοργάνωση της 18ης Biennale των νέων δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου – Mediterranea 18, ένα διεθνές πολύ-τομεακό καλλιτεχνικό γεγονός, που θα φιλοξενηθεί στα Τίρανα και το Δυρράχιο, από τις 4 μέχρι και τις 9 Μαΐου 2017 και θα φέρει κοντά 230 καλλιτέχνες από την Ευρώπη και την άλλη πλευρά της Μεσογείου.
Τρίτη Πλατφόρμα Παραστατικών Έργων Meta: Κάλεσμα δημιουργών
08.11.2016 17:20
Η méta απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς νέων έργων στο πλαίσιο της Τρίτης Πλατφόρμας που πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απριλίο του 2017. Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που εμπλέκονται με τη σύγχρονη παραστατική τέχνη και ενδιαφέρονται στη διεύρυνση του πεδίου δημιουργίας τους μέσω της αλληλεπίδρασης.
Ολοκλήρωση θεατρικών εργαστήριων Phone Home: Πρόσκληση σε εκδηλώσεις
30.03.2016 13:57
Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με το σπίτι σας; Το Phone Home είναι ένα ευρωπαϊκό θεατρικό project που έχει στόχο να καθιερώσει μια νέα μορφή δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, συνδυάζοντας την παραγωγική εργασία θεατρικών κοινοτήτων, την καλλιτεχνική διάδραση μέσω νέων τεχνολογιών και την αυθεντική συμμετοχή του κοινού.
Νέα πλατφόρμα crowdfunding για το Πλέγμα
01.03.2016 13:21
H νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα (http://funding.crowdapps.net/plegma) για συγκέντρωση δωρεών σε χρήμα και είδος με σκοπό την υποστήριξη των δράσεων του Πλέγματος από την κοινωνία των πολιτών είναι γεγονός!
Stagedoor: Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο στο Θέατρο 104
29.02.2016 13:43
Το Θέατρο 104, η Βαρβάρα Δούκα, η Πέννη Ρίζου και η Cindi Triantos Τrent, παρουσιάζουν το STAGEDOOR, μια ανοιχτή πλατφόρμα για το μουσικό θέατρο, η οποία εντοπίζει, ερευνά και στηρίζει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των νέων ερμηνευτών, ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών, και όλων όσων ασχολούνται με το μιούζικαλ και με την μουσική σκηνή.