Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Θέατρο ΜΠΙΠ

1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Θέατρο ΜΠΙΠ

Αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στο ανέβασμα νέων θεατρικών έργων Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και δείχνοντας ενδιαφέρον προς τις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις, το ΜΠΙΠ διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών. Στόχος, η σύσταση μίας ομάδας ηθοποιών και συγγραφέων, οι οποίοι/ες θα παρακολουθήσουν από κοινού workshopκαι θα εμβαθύνουν στην πρακτική κατανόηση ανεβάσματος μίας θεατρικής παράστασης.

 

Τα έργα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στο ΜΠΙΠ το 2017.

 

Διαδικασία επιλογής

 

Συγγραφείς:

Μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως 28/10/2016 τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 15’. Τα θεατρικά έργα θα επιλεγούν βάσει των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών και της παραστασιακής τους δυναμικής.

 

Ηθοποιοί:

Μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους, με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, έως 28/10/2016. Θα ακολουθήσει διαδικασία οντισιόν, για την οποία θα ενημερωθούν μέσω mail.

Σχετικές ειδήσεις
«Έαρ» Βικτώρια: ένας νέος χώρος για το Θέατρο, τη Λογοτεχνία, την Ποίηση και τη Μουσική
03.01.2017 14:57
Μία καλλιτεχνική Άνοιξη ξεκινά ο νέος χώρος «Έαρ» Βικτώρια από τον φετινό Γενάρη, με δύο διαφορετικές σκηνές, όπου θα ανέβουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αλλά και εκδηλώσεις για την λογοτεχνία και την ποίηση, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μεταφραστών.
6 συγγραφείς ζητούν το κοινό τους: εργαστήρι νέων θεατρικών συγγραφέων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.12.2016 10:22
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δίνει την ευκαιρία και υποστηρίζει νέους δημιουργούς για να γράψουν έργα σύγχρονα, καινοτόμα που μιλούν τη γλώσσα της εποχής μας.
Τρίτη Πλατφόρμα Παραστατικών Έργων Meta: Κάλεσμα δημιουργών
08.11.2016 17:20
Η méta απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς νέων έργων στο πλαίσιο της Τρίτης Πλατφόρμας που πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απριλίο του 2017. Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που εμπλέκονται με τη σύγχρονη παραστατική τέχνη και ενδιαφέρονται στη διεύρυνση του πεδίου δημιουργίας τους μέσω της αλληλεπίδρασης.
Νέα πλατφόρμα crowdfunding για το Πλέγμα
01.03.2016 13:21
H νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα (http://funding.crowdapps.net/plegma) για συγκέντρωση δωρεών σε χρήμα και είδος με σκοπό την υποστήριξη των δράσεων του Πλέγματος από την κοινωνία των πολιτών είναι γεγονός!
Stagedoor: Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο στο Θέατρο 104
29.02.2016 13:43
Το Θέατρο 104, η Βαρβάρα Δούκα, η Πέννη Ρίζου και η Cindi Triantos Τrent, παρουσιάζουν το STAGEDOOR, μια ανοιχτή πλατφόρμα για το μουσικό θέατρο, η οποία εντοπίζει, ερευνά και στηρίζει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των νέων ερμηνευτών, ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών, και όλων όσων ασχολούνται με το μιούζικαλ και με την μουσική σκηνή.