Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Immigraniada Fest από τους Panx Romana στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Immigraniada Fest από τους Panx Romana στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Ένα νέο αυτοοργανωμένο φεστιβάλ με τίτλο “IMMIGRANIADA” ξεκινά στην Αθήνα της κρίσης από τους Panx Romana και μία ομάδα ενεργών πολιτών, βασισμένο στα ανόθευτα αισθήματα της ανυπόκριτης αγάπης για τον άνθρωπο, της ενότητας και της αλληλεγγύης στον κοινό αγώνα, ντόπιων και προσφύγων, στην Ολυμπιάδα/Ιμιγκρανιάδα της ζωής .

H Ιμιγκρανιάδα, είναι η αυτοοργανωμένη γιορτή, το γλέντι των Panx Romana για την κυκλοφορία της νέας τους δουλειάς με τίτλο “Pax Americana”. Θα την παρουσιάσουν πλαισιωμένοι από καλεσμένους αδελφούς μουσικούς, έκπληξη. Σαν μια σύγχρονη Ελληνική πανκ ροκ τραγωδία , η κρίση και το μεταναστευτικό θα μπλέξουν με σύντομα θεατρικά σκετς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του Frank Panx και των “Αντισωμάτων”, από την θητεία τους από την Λέσβο έως την Ειδομένη.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες μπορεί να τελείωσαν, μα ο δικός μας προσωπικός και συλλογικός αγώνας, που ξεκίνησε έμφυτα με την πρώτη μας ανάσα, όταν σκάσαμε μύτη από την κοιλιά της μάνας μας, δεν σταματά ποτέ και για κανένα λόγο. Είναι ο δικός μας Μαραθώνιος χωρίς γραμμή τερματισμού. Είναι μια πραγματική Ολυμπιάδα για την ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Για την ανθρωπιά που δεν συμβιβάζεται. Που δεν κοιτά ποιος είναι αυτός που έχει ανάγκη. Που απλά βοηθά.

Στο ατέλειωτο ταξίδι, αγώνα στον κόσμο των συνόρων και των φόβων, εδώ στο βασίλειο του πάγου, το πάθος για τους καρπούς της αγάπης, στην κοινόπολη των αλληλέγγυων ψυχών, είναι ανάγκη να πάρει χαρακτηριστικά κινήματος, σβήνοντας τις αγκυλώσεις που διχάζουν τον κοινωνικό ιστό.

*“Ιμιγκρανιάδα – Immigraniada” από το εύστοχο πάντρεμα immigration – ολυμπιάδας από το ομότιτλο τραγούδι των Gogol Bordelo.

Λίγα λόγια για τις μπάντες:

Οι Panx Romana είναι μια από τις ελάχιστες μουσικές παρέες, που από το 1982!!! δε σπάσανε, που πιστεύουν ακόμα, που έχουν κάτι σημαντικό να πουν, να φωνάξουν. Το 1993 "Σήμανε Συναγερμό"... το 2016 "Μάνα Παραμάνα μου"...

Σε μια εποχή που καταρρέει, οι Panx Romana με τις καταιγιστικές μουσικές, τους αιχμηρούς και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση τους, ενώνουν ολόκληρες γενιές μέσα από τραγούδια για ισότητα, ελευθερία, ανθρωπιά. Ιδέες και έννοιες που εκφράζονται με το πάθος και τη δύναμη της γλώσσας της αλήθειας, που καθιστά το Punk'n'Roll μια ξεχωριστή κοινωνική πράξη και μουσική δράση.

Οι KBO! είναι από το Kragujevac της Σερβίας την πόλη που ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999. Στόχος ήταν το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Zastava που κατασκεύαζε τα αγαπημένα μας χαμηλού κόστους “Γιούγκο”. Τότε σχεδιάζαμε με τους Panx Romana και τους KBO να κυκλοφορήσουμε ένα split δίσκο, αλλά με τον πόλεμο χαθήκαμε. Μετά πολλά χρόνια βοήθησε η τεχνολογία να βρεθούμε και πάλι.

Οι KBO είναι μια από τις πρώτες Punk Η/C μπάντες της Σερβίας. Έχουν ηχογραφήσει πάνω από 10 στούντιο και live άλμπουμ και άλλα τόσα 45ντάρια, όχι μόνο στην δική τους DIY εταιρεία ΚΒΟ! Records, αλλά και σε άλλες εταιρείες της κεντρικής Ευρώπης. To 1989 ηχογράφησαν το LP “Forever Punk” το οποίο κυκλοφόρησε από την Ελληνική ανεξάρτητη εταιρεία Wipe Out Records. Το εξώφυλλο είχε σχεδιάσει ο γνωστός από το ιστορικό fanzine Β’23, την μπάντα Κοινωνικά Απόβλητα, και το βιβλίο “Η Ιστορία της πανκ σκηνής στην Αθήνα, 1979-2015” ο Γιάννης Κολοβός.

Οι Le Reparateur μας έρχονται από την Λυών της Γαλλίας. Δημιουργήθηκαν το 2008 και  έχουν κυκλοφορήσει 6 στούντιο άλμπουμ με πρώτο, το “η επανάσταση του καναπέ”, αν κατάλαβα σωστά.

Μια κιθάρα, τύμπανα και δύο μεγάλα στόματα, τραγουδούν με χιούμορ την πικρή πραγματικότητα της Γαλλικής κοινωνίας.

Η εμφάνισή τους στο θέατρο ρεματιάς είναι μια μόνο στάση από τις πολλές που έχουν οργανώσει σε Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.

Στο χώρο θα φιλοξενηθούν τα ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ και άλλες συλλογικότητες.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Panx Romana στο Κύτταρο
22.12.2016 12:40
Οι Μαύρες Ανεμώνες ανθίζουν τον χειμώνα... Οι PANX ROMANA παρουσιάζουν την “Pax Americana” στο Κύτταρο το Σαββάτο 21 Ιανουαρίου στις 10μμ.
Στίχοιμα και Χατζηφραγκέτα live στο Θέατρο Ρεματιάς
08.08.2016 10:49
Οι Στίχοιμα και το An Club παρουσιάζουν τους Στίχοιμα και τους Χατζηφραγκέτα για ένα live στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016.
Άστραψεν η Ανατολή: Μουσική και χορός από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
29.06.2016 14:43
Μια πρωτότυπη μουσική και χορευτική παρουσίαση από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου θα παρακολουθήσουμε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στο Θέατρο Ρεματιάς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, «Νύχτες Αλληλεγγύης».
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 - Νύχτες αλληλεγγύης
21.06.2016 17:11
Σε πείσμα των καιρών και πιστός στις αρχές της αλληλεγγύης και της ελεύθερης πρόσβασης στα πολιτισμικά αγαθά, ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοινώνει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Ρεματιάς που ξεκινά την 1η Ιουλίου υπό τον τίτλο «Νύχτες Αλληλεγγύης».
Εορταστικές συναυλίες για την επαναλειτουργία του Θεάτρου Ρεματιάς
30.05.2016 11:48
Ένα χρόνο ύστερα από την καταστροφική εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί το κοινό σε δυο ανοιχτές εκδηλώσεις εορτασμού της αναγέννησής του με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.