Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, ο “Ασημένιος Ιππότης” θα ανοίξει Το Βιβλίο των Θρύλων, την Κυριακή 4 Σεπτεεβρίου 2016, στις 21.00 στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου.

Λίγα λόγια για το έργο

Πόσο η τεχνολογία επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών; Πόσο τo διαδίκτυο, τα  ηλεκτρονικά παιχνίδια και η τηλεόραση είναι υπεύθυνα για την αποξένωση τους;

Έτος 2077.  Η φύση και τα ζώα έχουν εξαφανιστεί λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας.  Οι άνθρωποι έχασαν την φαντασία τους, την επικοινωνία, τα όνειρα και το γέλιο… Μόνο ένα μικρό παιδί που ακόμη ονειρεύεται, γίνεται βοηθός του ασημένιου ιππότη Ασταναπάν και μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες ανοίγουν το βιβλίο των θρύλων, το οποίο έρχεται να μας θυμίσει αξίες που έχουν χαθεί.

Όπως έδωσαν το εντυπωσιακό παρόν τους κατά την διάρκεια της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 8 Αυγούστου έτσι και στην παράσταση της Κυριακής το φoλκλόρ συγκρότημα Moldovaneasca θα δώσει μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες του έργου μια εντυπωσιακή χορογραφία και παράλληλα θα περάσουν το μήνυμα της αδελφοσύνης μεταξύ των λαών.  

Τα εντυπωσιακά ζωγραφικά σκηνικά μαζί με τον ειδικό σύγχρονο φωτιστικό εξοπλισμό θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές!

Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης διαγράφει μεγάλη επιτυχία. Με εξαιρετικές κριτικές από το κοινό.

Η παράσταση  είναι κατάλληλη για παιδιά απο 2 ετών εώς και 16.

Προετοιμαστείτε για την πιο θρυλική παράσταση του καλοκαιριού που καταχειροκροτήθηκε πάνω απο 55.000 θεατές!

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ίντρα Κέιν, Kάτερίνα Νικολοπούλου, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν, Δημήτρης Πιέτρης

Σε ρόλους έκπληξη σε βίντεο-προβολή: Γρηγόρης Αρναούτογλου & Μαρία Μπεκατώρου.
Στον ρόλο της μάγισσας η Βίκυ Σταυροπούλου.

Σύνθεση Τραγουδιού «Δεν φοβάμαι τίποτα» & Ερμηνεία: Τζώρτζια Κεφαλά (του συγκροτήματος ΜΠΛΕ)

Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Σπηλιώτης

Διάρκεια: 95΄  

Την παράσταση την έχουν παρακολουθήσει μέχρι και σήμερα πάνω από 55.000 θεατές και κατέγραψε 2 συνεχόμενες πετυχημένες σεζόν στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Η παράσταση έχει φιλοξενηθεί από μεγάλα  φεστιβάλ όπως τα Θερινά Ιπποκράτεια 2015 στη Κω με την συνδιοργάνωση του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ και την εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου , στη Ρόδο στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου “Μελίνα Μερκούρη” ,στο φεστιβάλ Ξυλοκάστρου 2015, Σαντορίνη (2 φορές) υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και στο φεστιβάλ Κρητών Σαντορίνης 2015 , στην Μύκονο και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τον Νοέμβριο του 2015 λίγο πριν ξεκινήσουν οι παραστάσεις στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη δόθηκαν 12 παραστάσεις στη Λαμία σε συνδιοργάνωση με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης όπου στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Δευτερη συνεργασία της παραγωγής Εργοστάσιο Ονείρου με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ακολούθησε στις 15,16 και 17 Μαρτίου 5 παραστάσεων που στέφθηκαν επίσης με μεγάλη επιτυχία!  

Η καλοκαιρινή περιοδεία του βιβλίου των θρύλων θα τερματίσει στις 30 Σεπτεμβρίου στο Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης:

Το βιβλίο των θρύλων: Η καλοκαιρινή περιοδεία ξεκινάει από την Πάρο