Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος για μία μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος για μία μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει σημαίνουσα συναυλία .

Θα μας παρουσιάσει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο "Κρητικός Ορίζοντας" και τον κύκλο τραγουδιών "Εντεύθεν" ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα "Χρονικό", Ιθαγένεια", "Θητεία", "Ήλιος ο Πρώτος", "Μετανάστες", "Σεργιάνι στον κόσμο", "Τα Τραγούδια του νέου πατέρα" που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο. Η άρια Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους θα ηχήσει στο Βεάκειο από τη μοναδική φωνή της Έλενας Κελεσίδη, έργο που συνέθεσε ο Μαρκόπουλος το 1972 σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.

Οι νέες ξεχωριστές δυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού όπως ο Δήμος Αναστασιάδης, και ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, η Δάφνη Ζουρνατζή, η Κατερίνα Παράσχου, αλλά και ο ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των υπέροχων έργων και τραγουδιών που συνέθεσε ο ιδιοφυής Μαρκόπουλος που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε.....από τα περίφημα, «Μαλαματένια λόγια», την « Ελλάδα (Λένγκω)», το «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», τα «Χίλια μύρια κύματα», «Τον Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Φάμπρικα», τους «Οχτρούς», «Την Εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα», «Τα λόγια και τα χρόνια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», το «Όχι δεν πρέπει», ως τις νέες συνθέσεις του  «Πλάι στη θάλασσα», «Η Θαλπωρή», «Από μεγάλον έρωτα», «Αχ Πλάτανέ μου», «Να σε υψώνω», «Πότε θα ξαναβρεθούμε».......

Θα συμμετέχει το 26μελές φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η 16μελης Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία .

Οι αγαπημένες γνώριμες συνθέσεις θα συμπληρωθούν από τις νεότερες, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, σε μία μαγευτική βραδιά στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Σχετικές ειδήσεις
Ωδή στους Έλληνες: συναυλία από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Βέακειο
29.08.2016 10:56
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής με τίτλο “ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” στο Βεάκειο Θέατρο, για την επέτειο του Αριστοτελικού έτους και την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Δήμου Πειραιά και άλλων φορέων.
Καλοκαίρι, ξανά: Οι Imam Baildi στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
26.07.2016 11:26
Καλοκαίρι ξανά, για τους Imam Baildi και το ταξίδι τους συνεχίζεται με μια ακόμα μεγάλη συναυλία, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά!
Δυνατά… το Καλοκαιράκι: Αρβανιτάκη και Πορτοκάλογλου στο Βεάκειο
15.07.2016 15:36
Με δύναμη από το χειμώνα η Ελευθερία Αρβανιτάκη κι ο Νίκος Πορτοκάλογλου έρχονται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 για μια ακόμα μοναδική συνάντηση!
Παιχνίδι με το χρόνο: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
13.07.2016 14:14
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 μετά την αναβολή της συναυλίας στις 28/6 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδά για την Άκτ-ειν στο Βεάκειο
09.06.2016 13:38
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα βρίσκονται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016.