Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας

Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ' έναν ονειρικό κόσμο. Σ' ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.

Ο περίπατος αυτός μοιάζει με περιπλάνηση σ' ένα λαβύρινθο, όπου συναντάμε συνεχώς πλάσματα της φαντασίας. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο του “μύθου”, οι καθημερινοί άνθρωποι “αναβαθμίζονται”, καθώς τα ξωτικά κι η βασίλισσα Τιτάνια ξεφεύγουν απ' την οθόνη και παίρνουν σάρκα και οστά.Ο Πουκ, σαν χαμαιλέοντας, γίνεται ένα με το κοινό του κι οι θεατές προσεγγίζουν το θαύμα. Είτε αυτό είναι ο έρωτας του Δημήτριου για την Ελένη, είτε η παράσταση των μαστόρων, είτε ένας εραστής με γαϊδουροκεφαλή, δείχνοντας έτσι ότι η πραγματική ποίηση δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την πολύτιμη κωμωδία .

Το έργο ανοίγει τις πύλες ενός μυθικού χώρου, όπου ο χρόνος σταματά, ώστε εμείς οι Θνητοί να μπορέσουμε να αγγίξουμε την μαγεία του Κόσμου. Τη μαγεία της ζωής .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάνια Κίτσου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (κατά σειρά εμφανίσεως):
Αλέξανδρος Παύλου
Μαριάννα Λιάνου
Άρης Δαούτης
Κωνσταντίνος Μούτσης
Ηλίας Αδάμ
Φώτης Λάμαρης
Κλείτος Κυριακίδης
Ντέννυ Αργυροπούλου
Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου

ΜΟΥΣΙΚΗ - ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ- VIDEO ART: Κλείτος Κυριακίδης
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Στέλλα Αγγελίδου
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ: Τάνια Κίτσου
ΛΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Κλείτος Κυριακίδης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Τάνια Κίτσου-Κλείτος Κυριακίδης-Στέλλα Αγγελίδου

Σχετικές ειδήσεις
Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival
12.07.2016 14:10
Η παράσταση Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας έρχεται στο 1ο Reborn in Athens Festival, στις 13 και 14 Ιουλίου 2016.
Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος, στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
06.07.2016 13:33
Ο Δήμος Καλλιθέας και ο Ηθοποιός, Σκηνοθέτης και Καθηγητής Δραματικής Τέχνης Πάρις Κατσίβελος, σας προσκαλούν την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας, στην Ποιητική Παράσταση <<Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος>>, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare στο Θησείον, Ένα θέατρο για τέχνες
12.04.2016 16:23
Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του. Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε! Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας για δύο παραστάσεις στο Blackbox
22.02.2016 15:40
Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση και το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” φέρνει τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο Blackbox στις 2 και στις 9 Μαρτίου 2016 στις 21:00, για δύο μόνο παραστάσεις.
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας από την ομάδα Ιδέα στο Θέατρο Φαργκάνη
03.11.2015 12:33
Η Ομάδα Θεάτρου “Ιδέα” ξαναχτυπά, με το δεύτερο σαιξπηρικό της εγχείρημα σκηνοθετώντας μια αντισυμβατική εκδοχή-διασκευή του “Ονείρου Καλοκαιρινής Νύχτας” του Σαίξπηρ, από τις 6 Νοεμβρίου 2015 για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Φαργκάνη.