Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας

Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ' έναν ονειρικό κόσμο. Σ' ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.

Ο περίπατος αυτός μοιάζει με περιπλάνηση σ' ένα λαβύρινθο, όπου συναντάμε συνεχώς πλάσματα της φαντασίας. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο του “μύθου”, οι καθημερινοί άνθρωποι “αναβαθμίζονται”, καθώς τα ξωτικά κι η βασίλισσα Τιτάνια ξεφεύγουν απ' την οθόνη και παίρνουν σάρκα και οστά.Ο Πουκ, σαν χαμαιλέοντας, γίνεται ένα με το κοινό του κι οι θεατές προσεγγίζουν το θαύμα. Είτε αυτό είναι ο έρωτας του Δημήτριου για την Ελένη, είτε η παράσταση των μαστόρων, είτε ένας εραστής με γαϊδουροκεφαλή, δείχνοντας έτσι ότι η πραγματική ποίηση δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την πολύτιμη κωμωδία .

Το έργο ανοίγει τις πύλες ενός μυθικού χώρου, όπου ο χρόνος σταματά, ώστε εμείς οι Θνητοί να μπορέσουμε να αγγίξουμε την μαγεία του Κόσμου. Τη μαγεία της ζωής .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάνια Κίτσου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (κατά σειρά εμφανίσεως):
Αλέξανδρος Παύλου
Μαριάννα Λιάνου
Άρης Δαούτης
Κωνσταντίνος Μούτσης
Ηλίας Αδάμ
Φώτης Λάμαρης
Κλείτος Κυριακίδης
Ντέννυ Αργυροπούλου
Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου

ΜΟΥΣΙΚΗ - ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ- VIDEO ART: Κλείτος Κυριακίδης
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Στέλλα Αγγελίδου
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ: Τάνια Κίτσου
ΛΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Κλείτος Κυριακίδης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Τάνια Κίτσου-Κλείτος Κυριακίδης-Στέλλα Αγγελίδου

Σχετικές ειδήσεις
Επτά επί Θήβας: για 4 μόνο παραστάσεις στo Βασιλικό Θέατρο
07.09.2016 16:51
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.
Οι «Επτά επί Θήβας» στο Ηρώδειο
16.08.2016 12:41
Το μεγάλο ταξίδι της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, συνεχίζεται με μεγάλη αποδοχή. Στην περιοδεία του στα θέατρα της Αττικής, τελευταίος σταθμός, πριν τη επιστροφή του στο Βασιλικό Θέατρο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 12 Σεπτεμβρίου.
Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival
12.07.2016 14:10
Η παράσταση Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας έρχεται στο 1ο Reborn in Athens Festival, στις 13 και 14 Ιουλίου 2016.
Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος, στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
06.07.2016 13:33
Ο Δήμος Καλλιθέας και ο Ηθοποιός, Σκηνοθέτης και Καθηγητής Δραματικής Τέχνης Πάρις Κατσίβελος, σας προσκαλούν την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας, στην Ποιητική Παράσταση <<Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος>>, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare στο Θησείον, Ένα θέατρο για τέχνες
12.04.2016 16:23
Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του. Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε! Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!