Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Με αγάπη Γκόλφω: μια τελευταία παράσταση από τη Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

Με αγάπη Γκόλφω: μια τελευταία παράσταση από τη Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της παρωδίας μετά μουσικής «Με αγάπη... Γκόλφω» που παρουσίασε η Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα στα τέλη Ιουλίου, η Γκόλφω μας ετοιμάζεται για την τελευταία της παράσταση για αυτό το καλοκαίρι.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, η Νεανική μας Σκηνή θα παρουσιάσει στο Πέτρινο Θέατρο Καλετζίου την δική της Γκόλφω όπως την είδε αυτή, δηλαδή από την μεριά της παρωδίας και μάλιστα της παρωδίας μετά μουσικής. Όχι για να την κοροϊδέψει, αλλά για να αναδείξει τις κοινωνικές καταστάσεις, τις σχέσεις και τα αισθήματα από την κωμική τους πλευρά. Γιατί, ίσως, εκεί να κρύβονται αλήθειες….

Κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες της Πελαγίας Αγγελίδου, η ομάδα της Νεανικής Σκηνής μελέτησε και δούλεψε καθόλη την διάρκεια της χρονιάς πάνω στο κείμενο του Σπύρου Περεσιάδη το οποίο και διασκεύασε για τις ανάγκες της παράστασης η ίδια η σκηνοθέτιδα.

Τους στίχους των τραγουδιών της παράστασης υπογράφει η Νανά Νικολάου , τις μουσικές ενορχηστρώσεις ο Αντώνης Δελαπόρτας, τα κοστούμια η Σύλια Δεμίρη, τα σκηνικά η Πελαγία Αγγελίδου, τις χορογραφίες η Βούλα Σταμπέλου και τους φωτισμούς η Μελίνα Μασχα .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή- Σκηνοθεσία: ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Στίχοι τραγουδιών: ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κοστούμια: ΣΥΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ
Σκηνικά: ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Χορογραφίες: ΒΟΥΛΑ ΣΤΑΜΠΕΛΟΥ
Μουσικές ενορχηστρώσεις: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ
Φωτισμοί: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ
Ηχογράφηση: studio “ Genesis”
Ειδικές κατασκευές: ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΑΛΟΣ
Φωτογραφίες: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΑΛΟΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ηλίας Αναματερός, Νίκος Βασάλος, Μπάμπης Βασάλος, Βούλα Σταμπέλου, Ελένη Τριανταφύλλου , Δημήτρης Μίχας, Αντώνης Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη, Αλεξάντρα Φάκα, Μιχάλης Ζούρος, Στρατής Χατζησταματίου, Μελίνα Γλωσσιώτη, Βούλα Κορδερά, Ζέτα Παπανδρέου, Σόφη Σπανού, Αγγελική Καρταμολέγκου, Ρέα Τσάπα, Μαρία Βούρου & ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Μία επιπλέον παράσταση για τους
15.09.2016 12:38
Με sold out τις τρεις πρώτες παραστάσεις στις 16, 17, 18 Σεπτεμβρίου, το ΚΘΒΕ αποφάσισε να δοθεί παράταση για ακόμη μια και τελευταία παράσταση την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, λόγω μεγάλης ζήτησης του κοινού.
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Το παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Τ
06.05.2016 13:40
Το παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ θα παρουσιαστεί στη Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Τ, στη Θεσσαλονίκη, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.
Ο Ερωτόκριτος για τρεις νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον
07.01.2016 14:03
Από την πρώτη παρουσίαση συγκλόνισε! Το ζητήσατε... ξαναέρχεται! Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου, τη σκέψη αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας μας, ένα σπουδαίο έργο της νεοελληνικής,  αλλά και της παγκόσμιας κληρονομιάς, ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, επανέρχεται για τρεις ακόμα βραδιές στην Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον!