Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Λέξη σαν µύγα - Ιωάννα Μπαµπέτα

Λέξη σαν µύγα - Ιωάννα Μπαµπέτα

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το βιβλίο της γνωστής συγγραφέως Ιωάννας Μπαµπέτα Λέξη σαν µύγα, ένα βιβλίο-εργαλείο που δείχνει στα παιδιά πώς να συµπεριφέρονται όταν ακούνε κακές λέξεις στο σχολείο ή στο σπίτι.

 

Σήμερα στο Νηπιαγωγείο ο Αργύρης είπε μια κακιά λέξη. Κι αυτή η λέξη, σαν μύγα, πέταγε εδώ κι εκεί κι ενοχλούσε. Ο Θοδωρής δεν μπορούσε να την ξεχάσει, κι ας μην ήξερε τι σημαίνει. Έτσι την έβαλε στο κουτί και την πέταξε στα σκουπίδια, όπως κάνει με τα κακά όνειρα. Όμως η λέξη-μύγα δραπέτευσε κι έκανε τη δασκάλα να τρομάξει, τη γιαγιά να θυμώσει και τη μαμά να κοκκινίσει. Γίνεται όλα αυτά να τα κάνει μοναχά μια λέξη; Και μάλιστα μια λέξη-μύγα;


Οι απολαυστικές και ζωντανές εικόνες της Μάρως Αλεξάνδρου σε συνδυασµό µε το πρωτότυπο κείµενο της Ιωάννας Μπαµπέτα αναδεικνύουν ένα θέµα που απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς: οι κακές λέξεις που λένε τα παιδιά στο σχολείο.


Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο. Ασχολήθηκε µε την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωµένων στην ελληνική περιφέρεια. Είναι υπεύθυνη του προγράµµατος Φιλαναγνωσίας σε µεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Οργανώνει και συντονίζει τις παρουσιάσεις συγγραφέων για το νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του δηµοτικού. Επίσης διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσµο», στο ένθετο «Ο Μαγικός Κόσµος του Παιδικού Βιβλίου» της ηλεκτρονικής εφηµερίδας KosVoice.

Κάθε µήνα παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφηµερίδα Ελληνική Γνώµη, που κυκλοφορεί στον Καναδά για τους Έλληνες της διασποράς. Παιδικά της βιβλία που έχουν εκδοθεί είναι Η Μελίνα ντετέκτιβ , Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα µου (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία), Πριγκιπικά γενέθλια, Ο βασιλιάς λύκος (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία), Η Ζωή που περισσεύει... (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία), Η νταντά µου, Μια κιθάρα και πολλές συγγνώµες (βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), Εύκολες ερωτήσεις, δύσκολες απαντήσεις (βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), ∆ιακοπές στη βεράντα, Τα γουρουνάκια της ευτυχίας, Ένα παρατσούκλι και για µένα, παρακαλώ.

Σχετικές ειδήσεις
Ούτε ψύλλος στον κόρφο - Ιωάννα Μπουλντούμη
05.07.2016 10:56
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Ιωάννας Μπουλντούμη, Γραφείο Αστυνομικών Ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ. Ούτε ψύλλος στον κόρφο σε εικονογράφηση Κατερίνας Χαδουλού.
8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στο Θέατρο Σοφούλη
17.06.2016 12:21
Το Θέατρο Σοφούλη έχει πρωταρχικό στόχο τα παιδικά χαμόγελα. Για το λόγο αυτό με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα φιλοξενήσει το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016.
Γουλιέλμος, ο ιπτάμενος μπελάς - Μαρία Ελισάβετ Μωραΐτου
18.05.2016 10:03
Μια καταπληκτική μύγα, ο Γουλιέλμος, είναι ο ήρωας του υπέροχου αυτού βιβλίου που έγραψε με έμπνευση και κέφι η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Ελισάβετ Μωραΐτου και εικονογράφησε με ζήλο και φαντασία η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη Στέλλα Ταλταπανίδου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο.
Μυθολογία-Πρώτη γνωριμία - Κατερίνα Μουρίκη & Ιωάννα Κυρίτση Τζιώτη
08.03.2016 10:34
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί η σειρά «Μυθολογία-Πρώτη γνωριμία» των Κατερίνας Μουρίκη & Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη σε εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή.
«Χορεύω, άρα επικοινωνώ»: H Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα Παιδικά Χωριά SOS
26.11.2015 15:50
H Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα Παιδικά Χωριά SOS, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», στόχος του οποίου είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των συμμετεχόντων μέσα από την τέχνη του χορού. Τα παιδιά με τη δράση τους αυτή βοηθούν άλλα παιδιά.