Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής με τίτλο “ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” στο Βεάκειο Θέατρο, για την επέτειο του Αριστοτελικού έτους και την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Δήμου Πειραιά και άλλων φορέων.

Ημερομηνία παρουσίασής του έχει οριστεί η Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00 και τόπος το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, όπου θα έχουν την ευκαιρία τόσο Έλληνες πολίτες όσο και ο επισκεπτόμενος τουρισμός να παρακολουθήσουν τη μεγάλη αυτή συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Στόχος της συναυλίας είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Η “Ωδή στους Έλληνες” ως μουσικό έργο έχει δημιουργηθεί αμιγώς για Συμφωνική Ορχήστρα, Μικτή Χορωδία, Πιάνο και Synthesizers, από τον Γάλλο (Ελληνικής Καταγωγής) Μουσικοσυνθέτη Zorzes Katris. Μουσική Εκτέλεση Athens Chamber Orchestra σε διεύθυνση του Αρχιμουσικού και Συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη, υπό τη Συνοδεία της Μικτής Χορωδίας ΟΤΕ Αθηνών, σε Μουσική Διδασκαλία Δημήτρη Μπουζάνη. Soloists Μανταλένα Πυλαρινού (Soprano) και Χαρά Καλατζίδου (Mezzo Soprano). Ποίηση: Ησίοδου Θεογονία(αρχαία Ελληνικά και Νέα) Γιάννης Νικολαΐδης, Γιώργος Χρήστου.

Την έναρξη της συναυλίας θα κηρύξει το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης

Στη Συναυλία θα παραστούν και θα χαιρετίσουν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη του ευρωπαϊκού και ελληνικού κοινοβουλίου, ερευνητές, καθώς και δημοσιογράφοι από το βρετανικό και ελληνικό τύπο.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάζει η κ. Μπάγια Αντωνοπούλου

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων