Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Νήμα

Το Νήμα
Στην αίθουσα τέχνης Μέδουσα παρουσιάζεται η τελευταία δουλειά της Λίνας Μπέμπτη με γενικό τίτλο Το νήμα. Τα έργα αποτελούνται από σειρά σχεδίων με μολύβι σε χαρτί και κατασκευών χαρτοκοπτικής, μεγάλων διαστάσεων.

Κοινό θέμα τους είναι η δαντέλα και κοινό  χαρακτηριστικό τους η έντονη χειροτεχνική διάθεση όπως αποτυπώνεται μέσα από την επιμονή στην εξαντλητική λεπτομέρεια.

Το θέμα της δαντέλας απασχολεί την Λίνα Μπέμπη από την προηγούμενη ατομική της έκθεση. Aφορμή υπήρξε η κληρονομιά μεγάλου αριθμού εργόχειρων και δαντελών, τις οποίες επεξεργάστηκε  ψηφιακά για να αποτελέσουν την βάση των σχεδίων. Στα σχέδια το νήμα της δαντέλας έχει αντικατασταθεί από τη γραμμή που αναπτύσσεται στο χώρο σε μια απόπειρα να οριοθετήσει το κενό.

Στην πρόσφατη δουλειά της η Λίνα Μπέμπη μεταχειρίζεται τη δαντέλα ως σύμβολο με διττή σημασία και αντιφατικές ιδιότητες: από σύμβολο θηλυκότητας μετατρέπεται σε σύμβολο εμμονής και καθήλωσης. Παράλληλα όμως αποτελεί ένα πλέγμα συγκρότησης και αυτοπροσδιορισμού ενώ, συγχρόνως, λειτουργεί ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις
Ένα Ελληνικό καλοκαίρι, έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
10.02.2017 16:26
Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την καινούργια δουλειά του Μίλτου Μιχαηλίδη με τον τίτλο “Ένα Ελληνικό καλοκαίρι“.
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.
Πράξις: έκθεση της Μαρίας Βλαντή στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
25.02.2016 12:17
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά της Μαρίας Βλαντή.