Σε παγκόσμια πρώτη ανεβαίνει στην Αθήνα στο θέατρο Προσκήνιο το έργο των Ισπανών συγγραφέων Ιγνάθιο δελ Μοράλ-Μαργαρίτα Σάντσεθ Τηλεφώνησε ο γιος σου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου με θέμα τη νόσο του Αλτσχάιμερ, τη μοναξιά της τρίτης ηλικίας και τα άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους.

Η Χούλια  είναι μια γυναίκα γύρω στα 60, χήρα. Ο γιος της έχει μεταναστεύσει στη Σουηδία για να δουλέψει. Η Χούλια εργάζεται ως γηροκόμος μιας κατάκοιτης πολύ ηλικιωμένης γυναίκας, της Τερέζας (πάσχει από άνοια σε προχωρημένο στάδιο), η οποία επίσης έχει έναν γιο διπλωμάτη που μένει και εργάζεται στην ίδια πόλη με τη μητέρα του, αλλά την επισκέπτεται σπανιότατα με τη δικαιολογία ότι εκείνη έτσι κι αλλιώς, λόγω της ασθένειάς της, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Οι ζωές των δύο γυναικών είναι παράλληλες. Και οι δυο οδηγούνται σταδιακά στην πλήρη εγκατάλειψη από τους γιους τους Όταν τελικά η Τερέζα πεθαίνει, η Χούλια μένει στο σπίτι της νεκρής γιατί δεν έχει πού αλλού να πάει και συνεχίζει να εισπράττει τον μισθό που της στέλνει ο γιος της Τερέζας από το Μεξικό.
Το έργο είναι μια κραυγή για τη μοναξιά και την εγκατάλειψη των ηλικιωμένων από τα παιδιά τους, γραμμένο ωστόσο με δόσεις έξυπνου χιούμορ αλλά και με την τρυφερότητα και την ευαισθησία που απαιτείται για τον χειρισμό ενός τόσο σπαρακτικού θέματος.

Το βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο – της Χούλιας, μιας γυναίκας που εργάζεται γηροκομώντας μια κατάκοιτη πολύ ηλικιωμένη γυναίκα, θα ερμηνεύσει η, επί σειρά ετών, πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου Νίτα Παγώνη. Στο έργο υπάρχει ένα ακόμα σχεδόν βουβό πρόσωπο η ηλικιωμένη, πάσχουσα από Αλτσχάιμερ γυναίκα, που θα ερμηνεύσει η Μαρία Παπαγιάννη.