Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Τα τέσσερα στοιχεία - Μελίνα Βλάχου

 Τα τέσσερα στοιχεία - Μελίνα Βλάχου

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Τα τέσσερα στοιχεία. Η πύλη των ιδεών της Μελίνας Βλάχου.

 

Μπορεί κανείς να φυλακίσει τις αναμνήσεις; 
Η Κρυσταλλία δε θα φανταζόταν ποτέ πως, βγαίνοντας για τη συνηθισμένη αναζήτηση πρωινού, θα συναντούσε εκείνα τα παιδιά που μπορούν να μεταμορφώνονται σε ζώα… Και πως θα την έπαιρναν μαζί τους σε πόλεις που κρέμονται από ασημένια σκοινιά σε βράχους ή είναι φτιαγμένες στο βυθό υπόγειων ποταμών.
Δε θα φανταζόταν ποτέ πως υπάρχουν κι άλλοι Κόσμοι κοντά στον δικό της και πως θα τους επισκεπτόταν προσπαθώντας να αποτρέψει το Βορέα και την ακολουθία του να συμπληρώσουν την πύλη των Ιδεών.
Το Βορέα, που της έμοιαζε περισσότερο από τους υπόλοιπους…
Και, φυσικά, δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η περιπλάνηση θα την οδηγούσε τελικά να μάθει την αλήθεια για την καταγωγή της και να ανακαλύψει πως ο πατέρας της ήταν ακόμα ζωντανός… αφού είναι αθάνατος!Ένα νέο σύμπαν. Μια συναρπαστική περιπέτεια με φιλοσοφικές προεκτάσεις.

 

Η Μελίνα Βλάχου γεννήθηκε το 1979 στα Ιωάννινα, όπου και κατοικεί. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, κλασική κιθάρα και σύνθεση . Εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής.

Σχετικές ειδήσεις
Τσέβερε - Κωστής Μπαρμπαγιαννέρης
02.09.2016 10:42
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Τσέβερε του Κωστή Μπαρμπαγιαννέρη σε εικονογράφηση Αντώνη Νομικού.
Τα 39  Στοιχεία - Peter Lerangis
13.05.2016 12:43
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγκυρα το 3ο βιβλίο από τη σειρά Τα 39 Στοιχεία: Κέιχιλ εναντίον Βέσπερ, Μέσα στη Νύχτα Βιβλίο, σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου.
Η φεγγαρόπιτα - Κώστας Μάγος
10.03.2016 12:41
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η φεγγαρόπιτα του Κώστα Μάγου σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη.
Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού (ξανά) - Σώτη Τριανταφύλλου
19.02.2016 10:37
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού (ξανά) της Σώτης Τριανταφύλλου σε εικονογράφηση της Μελίνας Δεσφινιώτου.
Τα Παραμύθια της γιαγιάς: Παραμύθια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα στον κινηματογράφο Τριανόν
22.12.2015 12:44
Η θεατρική ομάδα «Κρέμα Κανέλα» σε συνεργασία με την ομάδα «κυματομορφή» παρουσιάζουν μια σύγχρονη μουσικοθεατρική παράσταση ζυμωμένη με στοιχεία από την ελληνική παράδοση, από την Πέμπτη 24 έως την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Τριανόν.