Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού (GFS) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν στις 1 & 2 Οκτωβρίου 2016 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το ΦantastiCon 2016!

Μετά την πετυχημένη περσινή, πρώτη διοργάνωση, το πανελλήνιο φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στον χώρο της φαντασίας, επιστρέφει για να φέρει κοντά τους φίλους του Φανταστικού! Νάνοι, Δράκοι, Ξωτικά, Υπερήρωες, Ταξιδιώτες του Διαστήματος και κάθε λογής Μυθικά Πλάσματα θα γεμίσουν για ακόμα μια φορά τους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στη σφαίρα της Φαντασίας με τις ιστορίες τους.

Παλιοί και νέοι φίλοι του Φανταστικού, μεμονωμένοι επισκέπτες, παρέες, οικογένειες, βιβλιόφιλοι, λάτρεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών, cosplayers, θαυμαστές των εικαστικών, του χορού και του τραγουδιού συγκεντρώνονται για να συναντήσουν καλλιτέχνες του χώρου, να παρακολουθήσουν ομιλίες και σεμινάρια, να διασκεδάσουν παίζοντας παιχνίδια και να περιπλανηθούν στην έκθεση βιβλίων, κόμικς, παιχνιδιών και χειροτεχνημάτων!

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι απονομές των βραβείων του διαγωνισμού συγγραφής ΦantasticWords 2016 και του διαγωνισμού ψηφιακής τέχνης, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Φανταστικού. Επίσης, πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά ο διαγωνισμός cosplay Fantasy Champions, το τουρνουά του δημοφιλούς Dungeon & Dragons και παιχνίδια εισαγωγής στον κόσμο του για αρχάριους παίκτες, συναυλίες των Tidal Dreams και Sòlastas, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια συγγραφής, quiz και πολλές εκπλήξεις.

Τιμώμενοι προσκεκλημένοι του φετινού ΦantastiCon είναι οι Epix Haven από την Νορβηγία, πρωτοπόροι κατασκευαστές μοντέλων και μακετών για επιτραπέζια παιχνίδια επικής φαντασίας.