Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τον Γαλιλαίο τον κορόιδευαν - Albert Jack

Τον Γαλιλαίο τον κορόιδευαν - Albert Jack

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο, Τον Γαλιλαίο τον κορόιδευαν. Ιδέες που δεν πίστεψε κανείς, κι όμως άλλαξαν τον κόσμο του Albert Jack σε μετάφραση Κώστα Καρανικολού.

 

Ιδέες που δεν πίστεψε κανείς, κι όμως άλλαξαν τον κόσμο

Σε αυτό το νέο μπεστ-σέλερ του, ο Albert Jack προσεγγίζει με χιούμορ και στοχασμό χίλια χρόνια εξέλιξης της ανθρωπότητας –παρουσιάζει αυτούς που οραματίστηκαν, αυτούς που δίδαξαν, αυτούς που αντιστάθηκαν και αυτούς που, στο τέλος, έπραξαν…

Για κάθε ιδέα που έχει βελτιώσει τη ζωή τού σύγχρονου ανθρώπου –με τρόπους που οι πρόγονοί μας ίσως δεν μπορούσαν καν να φανταστούν– υπήρξε κάποτε κάποιος μοναχικός οραματιστής που πίστεψε ότι «μπορεί να γίνει». Στον οραματιστή αυτόν, σχεδόν πάντα αντιτάχθηκε μια ομάδα «φωτισμένων» συγχρόνων του που δήλωναν δημοσίως ότι «αποκλείεται να γίνει». Ε, λοιπόν, μπόρεσε κι έγινε.

Οι ασύρματες ραδιοεκπομπές του Μαρκόνι χαρακτηρίστηκαν αρχικά άσκοπες. Η θεωρία του Λουδοβίκου Παστέρ για τα μικρόβια θεωρήθηκε «ανόητη φαντασία». Από τον ασύρματο μέχρι τον υπολογιστή, και από το τηλεσκόπιο μέχρι τα διαπλανητικά ταξίδια, σχεδόν κάθε εφεύρεση γνώρισε αρχικά την άρνηση, την απόρριψη και τον χλευασμό –ώσπου, τελικά, άλλαξε τη ζωή μας.

Σε αυτό το απολαυστικό βιβλίο θα βρείτε τις ιστορίες των οραματιστών που κατάφεραν, παρά τις επικρίσεις των συγχρόνων τους, να αναδειχθούν σε πρωτοπόρους της ανθρώπινης ιστορίας.

 

Ο Albert Jack είναι συγγραφέας, ερευνητής και ιστορικός. Το πρώτο του βιβλίο, Red Herrings and White Elephants, αποτέλεσε διεθνές εκδοτικό φαινόμενο. Έγινε παγκόσμιο μπεστ-σέλερ το 2004 και παρέμεινε στη λίστα των δέκα κορυφαίων μπεστ-σέλερ των Sunday Times για δεκαέξι μήνες. Το πάθος του για τη λύση των μυστηρίων της αγγλικής γλώσσας και τον εντοπισμό της προέλευσης των σύγχρονων ανέσεων και ευκολιών τον οδήγησε σε σκονισμένες βιβλιοθήκες σε κάθε γωνιά του κόσμου προς αναζήτηση γεγονότων και… της απόλυτης αλήθειας. Mοιράζει τον χρόνο του μεταξύ του Γκίλντφορντ της Αγγλίας και του Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Σχετικές ειδήσεις
Η μεγάλη κομπίνα - Disney
14.02.2017 10:45
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Βιβλία Disney / Ζωούπολη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η μεγάλη κομπίνα σε μετάφραση Ασημίνας Γιαννοπούλου.
Ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών - John Higgs
29.12.2016 13:05
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο, Ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών: Κατανοώντας τις προκλήσεις του 20ου αιώνα - John Higgs σε μετάφραση Ελένης Αστερίου.
Άσια, η γλυκιά Άννα -  Ιβάν Τουργκένιεφ
28.12.2016 10:37
Από τις Εκδόσεις Ερατώ κυκλοφορεί το βιβλίο του Ιβάν Τουργκένιεφ, Άσια, η γλυκιά Άννα σε μετάφραση από τα ρωσικά Λεωνίδα Καρατζά.
 Μία από τις δύο - Ντανιέλ Σάδα
18.10.2016 11:24
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το μυθιστόρημα, Μία από τις δύο της Ντανιέλ Σάδα σε μετάφραση Κλαίτης Σωτηριάδου.
Φαινομενολογία της αντίληψης - Μωρίς Μερλώ - Ποντύ
25.08.2016 10:18
Από τις εκδόσεις Νήσος κυκλοφορεί το βιβλίο, Φαινομενολογία της αντίληψης του Μωρίς Μερλώ - Ποντύ σε μετάφραση Κικής Καψαμπέλη.