Τι γνωρίζετε για την πολύπλευρη προσωπικότητα του Θεοδόσιου Π. Τάσιου; Μάθετε περισσότερα για τη ζωή, το έργο και την επιτυχημένη πορεία του ακαδημαϊκού και συγγραφέα στην εκπομπή του OTE HISTORY, «Κορυφές».

Συντονιστείτε, την Τρίτη 30 Αυγούστου, για να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με το διακεκριμένο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και να ενημερωθείτε πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν σε όλους.

Ο Θεοδόσιος Π. Τάσιος έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη διαδρομή, με κεντρικό άξονα την εκπαίδευση. Διαθέτει μια πολύχρονη εμπειρία σε μερικά από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και αποτελεί επίτιμο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νάνκιν, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γνωρίζει σε βάθος τη λειτουργία σημαντικών θεσμών καθώς διατέλεσε Εμπειρογνώμων του συστήματος Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ είναι επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις για το έργο του και την προσφορά του στην επιστημονική κοινότητα, αποτελεί επίτιμο μέλος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Αριστ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Επιτροπής Βραβείων American Concrete Institute και το 1986 του απενεμήθη το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων. Η πιο πρόσφατη από τις τιμητικές διακρίσεις με τις οποίες έχει ξεχωρίσει είναι το International Award of Merit I Structural Engineering, που του απονεμήθηκε το 2013, από τη Διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών στη Ζυρίχη.

Μετράει περισσότερες από 430 επιστημονικές εργασίες και βιβλία σε διάφορες γλώσσες, αλλά και αμέτρητα άρθρα σε κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα σε έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Και τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματά του…

Γνωρίστε καλύτερα την πολυσχιδή προσωπικότητα του Θεοδόσιου Π. Τάσιου στην εκπομπή «Κορυφές» την Τρίτη 30 Αυγούστου. Το επεισόδιο θα διαρκέσει 50 λεπτά, ενώ μπορείτε να το δείτε σε επανάληψη το Σάββατο 03/09 στις 19.00.
 
Πάρτε μια γεύση παρακολουθώντας το trailer της εκπομπής στο επίσημο κανάλι του OTE TV στο YouTube και συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση και να γνωρίσετε την πολύπλευρη προσωπικότητά του.

Το OTE HISTORY είναι διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας OTE TV GO, αλλά και στο ΟΤΕ REPLAY TV.

Κατερίνα Ηλιάκη