Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

«Κορυφές»: Γνωρίστε την πολυσχιδή προσωπικότητα του Θεοδόσιου Π. Τάσιου

«Κορυφές»: Γνωρίστε την πολυσχιδή προσωπικότητα του Θεοδόσιου Π. Τάσιου

Τι γνωρίζετε για την πολύπλευρη προσωπικότητα του Θεοδόσιου Π. Τάσιου; Μάθετε περισσότερα για τη ζωή, το έργο και την επιτυχημένη πορεία του ακαδημαϊκού και συγγραφέα στην εκπομπή του OTE HISTORY, «Κορυφές».

Συντονιστείτε, την Τρίτη 30 Αυγούστου, για να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με το διακεκριμένο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και να ενημερωθείτε πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν σε όλους.

Ο Θεοδόσιος Π. Τάσιος έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη διαδρομή, με κεντρικό άξονα την εκπαίδευση. Διαθέτει μια πολύχρονη εμπειρία σε μερικά από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και αποτελεί επίτιμο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νάνκιν, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γνωρίζει σε βάθος τη λειτουργία σημαντικών θεσμών καθώς διατέλεσε Εμπειρογνώμων του συστήματος Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ είναι επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις για το έργο του και την προσφορά του στην επιστημονική κοινότητα, αποτελεί επίτιμο μέλος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Αριστ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Επιτροπής Βραβείων American Concrete Institute και το 1986 του απενεμήθη το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων. Η πιο πρόσφατη από τις τιμητικές διακρίσεις με τις οποίες έχει ξεχωρίσει είναι το International Award of Merit I Structural Engineering, που του απονεμήθηκε το 2013, από τη Διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών στη Ζυρίχη.

Μετράει περισσότερες από 430 επιστημονικές εργασίες και βιβλία σε διάφορες γλώσσες, αλλά και αμέτρητα άρθρα σε κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα σε έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Και τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματά του…

Γνωρίστε καλύτερα την πολυσχιδή προσωπικότητα του Θεοδόσιου Π. Τάσιου στην εκπομπή «Κορυφές» την Τρίτη 30 Αυγούστου. Το επεισόδιο θα διαρκέσει 50 λεπτά, ενώ μπορείτε να το δείτε σε επανάληψη το Σάββατο 03/09 στις 19.00.
 
Πάρτε μια γεύση παρακολουθώντας το trailer της εκπομπής στο επίσημο κανάλι του OTE TV στο YouTube και συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση και να γνωρίσετε την πολύπλευρη προσωπικότητά του.

Το OTE HISTORY είναι διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας OTE TV GO, αλλά και στο ΟΤΕ REPLAY TV.

Κατερίνα Ηλιάκη

Σχετικές ειδήσεις
Κείμενα από την documenta 14 στην ΕΡΤ2: το πρόγραμμα Ιανουαρίου
09.01.2017 14:39
Τα «Κείμενα» είναι μια εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών την οποία παρουσιάζει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και οργανώνει η documenta 14. Μέσω της μετάδοσής της από την ΕΡΤ, τον δημόσιο τηλεοπτικό οργανισμό, η εκπομπή στοχεύει να επεκτείνει το βεληνεκές της documenta 14 στα σπίτια των τηλεθεατών, καθώς επίσης να φανταστεί και να συγκροτήσει νέες και διαφορετικές κοινότητες, πλαίσια και δυνατότητες.
Κείμενα: ένα πρόγραμμα ταινιών της documenta 14 στην ΕΡΤ2
15.12.2016 15:28
Τα «Κείμενα» είναι μια εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών την οποία παρουσιάζει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και οργανώνει η documenta 14 και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα μεσάνυχτα, από 19 Δεκεμβρίου 2016 έως 18 Σεπτεμβρίου 2017.
Η εντυπωσιακή διαδρομή του Βασίλη Θεοχαράκη στις «Κορυφές»
10.08.2016 10:09
Καλλιτέχνης ή επιχειρηματίας; Το όνομα του Βασίλη Θεοχαράκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το εμπόριο αυτοκινήτων αλλά και με τη ζωγραφική. Δύο διαφορετικοί κόσμοι και μία εντυπωσιακή διαδρομή, την οποία θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την Τρίτη 16 Αυγούστου στην πρωτότυπη τηλεοπτική παραγωγή του ΟΤΕ ΤV, «Κορυφές» με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.
Ο Νάνος Βαλαωρίτης μιλά για τη ζωή και το έργο του στις «Κορυφές»
21.07.2016 15:21
Η νέα εκπομπή του OTE HISTORY, «Κορυφές» επιστρέφει την Τρίτη 26 Ιουλίου και φιλοξενεί μία ακόμη διακεκριμένη προσωπικότητα, τον Νάνο Βαλαωρίτη. Ο οικοδεσπότης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τον υποδέχεται στην πρωτότυπη τηλεοπτική παραγωγή του ΟΤΕ ΤV και συνομιλεί μαζί του για τη ζωή και το έργο του.
Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: Συζήτηση στο Megaron Plus
02.06.2016 14:13
Ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων «Η επιστήμη στη ζωή μας» του Megaron Plus ολοκληρώνεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 7 το βράδυ, με τρεις διαπρεπείς επιστήμονες, τον Μηνά Καφάτο, τον Μάνο Δανέζη και τον Στράτο Θεοδοσίου που συμμετέχουν στη συζήτηση «Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: πώς η σύγχρονη επιστήμη συναντά την αρχαία φιλοσοφία».