Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Phantoms and Fences

Phantoms and Fences
Η alphadelta παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Χρήστου Αποστολάκη με τίτλο Phantoms and Fences. Στη νέα του δουλειά ο Αποστολάκης χαράσσει τη φωτογραφία προσθέτοντας, έτσι νέα πληροφορία στην επιφάνεια της.

Με το ξύσιμο της φωτογραφικής εικόνας, ο Αποστολάκης, δημιουργεί παλίμψηστα. Επικαλύπτει την φωτογραφία με άλλη γραφή, προσθέτει, αφαιρεί και τελικά συνθέτει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Οι χαραγμένες εικόνες άλλοτε γίνονται φράχτες που εμποδίζουν την κατάδυση στην αρχική πληροφορία καλύπτοντας όλη την φωτογραφία και άλλοτε φαντάσματα εικόνων μέσα στον φωτογραφικό χώρο. Τα προϋπάρχοντα στοιχεία που χαρακτηρίζουν χρονικά και πολιτιστικά το τοπίο (μνημεία, βλάστηση, αρχιτεκτονική) συγκρούονται με την συμβολοποιημένη νέα γραφή που συντελείται πάνω στην επιφάνεια δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα.

Αυτή η διολίσθηση του πραγματικού στο εικονικό με στόχο την μη σταθεροποίηση των αντικειμενικών χαρακτηριστικών της πραγματικότητας, μοιάζει εν τέλει με λευκή επιφάνεια, συνεχώς έτοιμη προς επανεγγραφή. Αυτή την νέα πραγματικότητα σχολιάζει ο Αποστολάκης, στο βίντεο Βe clean στο οποίο μία εφημερίδα αποξέεται μέχρι εξαφανίσεως.

 

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Hybrids: μια διαδραστική έκθεση στα όρια Τέχνης και Τεχνολογίας στη Στέγη
01.11.2016 11:39
Ένα συναρπαστικό ταξίδι για όλη την οικογένεια σε μια άλλη πραγματικότητα. Τεχνολογία, ακτιβισμός και ποπ κουλτούρα συμβαδίζουν στη νέα έκθεση που πραγματοποιεί η Στέγη σε συνεργασία με το καινοτόμο ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο νέων μέσων Ars Electronica του Linz.
Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές: έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο
21.06.2016 16:10
Φέτος η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη με ευρύτατες διαστάσεις τελευταία. Τα σημερινά κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα και οξείς προβληματισμούς με ελλιπή ή και ανύπαρκτη κατανόηση.
Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki
16.05.2016 12:35
Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.
Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα: έκθεση του Athens Prin Fest στο metamatic:taf
07.03.2016 15:31
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά συνεργάζεται για ακόμη μια χρονιά με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο πλαίσιο της 3ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χρακτικής και Εκτυπώσεων / Athens Print Fest, φιλοξενώντας την έκθεση Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα.