Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Nothing remains the same: έκθεση της Chris Robora στη γκαλερί 7

Nothing remains the same: έκθεση της Chris Robora στη γκαλερί 7

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την 4η ατομική έκθεση της Chris Robora με τίτλο Nothing remains the same.

H C. Robora είναι μία καλλιτέχνης ανθρώπινης φιγούρας μέσα σε αφηρημένα τοπία. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αυστραλία, οι καλλιτεχνικές της ιδέες διαμορφώνονται μέσα από τις διαφορετικές κουλτούρες της  Αυστραλία - όπου γεννήθηκε - και της Ελλάδας - όπου μεγάλωσε-, οι οποίες έχουν «εγκατασταθεί»στο υποσυνείδητό  της. Ο πατέρας της ήλπιζε ότι «μία μέρα θα επιστρέψουν   στην Ελλάδα», λέγοντάς της ιστορίες για το πόσο κοντά  είναι οι ουρανοί, αφ ενός για  το μέρος όπου οι θεοί συνήθιζαν να ζουν, και αφ ετέρου για  τα  τεράστια, άδεια  και ανοιχτά  Αυστραλιανά τοπία . Όλα αυτά οδήγησαν στην αίσθηση της «μετατόπισης» πού τώρα καταθέτει στα έργα της και διαμορφώνουν τα πιστεύω της.

 

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις  τη φυσική ανάγκη  ενός ανθρώπου να βρει ένα μέρος όπου ανήκει, ένα χώρο  όπου κάποιος μπορεί να βρει ηρεμία».

Η αγάπη της για τα τοπία και για τις μοναχικές φιγούρες έχει επηρεαστεί από τους Casper David Friedrich  και William Turner.

Το καλλιτεχνικό της ταξίδι ξεκινάει αρχικά από τη νομαδική σειρά "No Man’s Land" με τεράστια τοπία και ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τον τόπο τους, μέχρι τη σειρά "In Man’s Land" όπου η αίσθηση του «ανήκειν» και της «αποδοχής» χωρίς ανασφάλειες, στοχασμού και αμφιβολίας μπορούν να ανιχθευθούν.

Με την πάροδο του χρόνου, η κατανόηση της C.R. για τον κόσμο αλλάζει και η αίσθηση της «μετατόπισης» εξασθενεί.

Η τελευταία της προσπάθεια  είναι πορτραίτα και οι προσωπικότητες πίσω από αυτά.

Η C. Robora γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ-Αυστραλίας. Έρχεται στην Αθήνα και σπουδάζει  στο Middlesex University, Bachelor of Fine Arts & Technology with First Class Honours. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις από το 2009 – 2013, στην  Αθήνα και Ν.Υόρκη.Έχει συμμετάσχει στην Art Athina, Revolution Art Fair-Ταϊβάν, Parallax Art Fair-Λονδίνο, Biennale of Chianciano-Τοσκάνη Ιταλίας, Biennale of Beijing-Κίνα, Biennale Σαντορίνης, Scope art Fair-Μαϊάμι  Emerging Artist Award-Ντουμπάϊ , Art takes Paris.Έργα της έχουν τιμηθεί σε διάφορες εκθέσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί για εξώφυλλα μουσικών βιβλίων καθώς και στα βιβλία «International Contemporary Masters Volume 5» στο Art Miami 2012, 2014, 2015, στο shortlist book για το Emerging Artist Award Ντουμπάϊ  και στο Artist Portfolio Magazine.Έχει πάρει μέρος πάνω από 48 ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Έργα της βρίσκονται στην συλλογή του Museum of modern Art Las Vegas και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Η Αίσθηση της Σκέψης: έκθεση του Δημήτρη Καλυβιώτη στη Λευκάδα
08.08.2016 13:57
Ο Δημήτρης Καλυβιώτης παρουσιάζει την έκθεσή του «Η Αίσθηση της Σκέψης», που εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης "Θεόδωρος Στάμος", στη Λευκάδα, στις 23 Αυγούστου 2016 στις 20.00.
Remains of a Summer Bliss: Έκθεση του Βασίλη Μπαλάσκα στις Kalfayan Galleries
15.07.2016 17:03
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Έλληνα εικαστικού με έδρα το Λονδίνο, Βασίλη Μπαλάσκα (Bill Balaskas), με τίτλο ‘Remains of a Summer Bliss’ από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Here Is All There Is: έκθεση του Αλέξη Βασιλικού στη γκαλερί CAN
15.03.2016 12:30
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο “Here Is All There Is" ο Αλέξης Βασιλικός παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες οι οποίες τραβήχτηκαν από το 1995 έως και το 2015.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».