Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Το Champions League της τέχνης!

Το Champions League της τέχνης!
Η διεθνής συνάντηση αιθουσών σύγχρονης τέχνης στήνει ένα μεγάλο πανηγύρι στην Αθήνα με τη συμμετοχή μιας πλειάδας γκαλερί από Ελλάδα και εξωτερικό. Η Art Athina 2009, πιο μαξιμαλιστική από ποτέ, κάνει δυναμικό come back, από τις 21 με 24 Μαΐου στο κλειστό του Φαλήρου.

Η τέχνη δεν γνωρίζει καμία πολεμική τέχνη! Τότε τη γυρεύει το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός της πρωτεύουσας στο Κλειστό Φαλήρου στο Γήπεδο δηλαδή του Taekwondo; Απλά ο χώρος παραχωρήθηκε για τη στέγαση της 15ης δυναμικής Art Athina. Μια πολύπλευρη καλλιτεχνική διοργάνωση, που φέρνει στο προσκήνιο διεθνή ονόματα και τάσεις, σε μια προσπάθεια ανάδειξης όχι μόνο της εγχώριας σκηνής αλλά και της διεθνούς.

Από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, περισσότερες από 60 αίθουσες τέχνης από Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ, Ολλανδία και Κύπρο συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο event με έργα περισσοτέρων από 300 καλλιτεχνών.

Όπως πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παράλληλες δράσεις-εκθέσεις, ομιλίες , performance κ.α. μέσα στον εκθεσιακό χώρο που θα παρουσιάζουν και θα σχολιάζουν τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Καινοτομία του φετινού θεσμού είναι η δημιουργία Διεθνούς Τιμητικής Επιτροπής με μέλη εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς εικαστικής σκηνής με στόχο την ανάδειξη και προβολή της Art-Athina διεθνώς.

Επιπλέον, από φέτος ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας με τις αντίστοιχες εκθέσεις του Ρότερνταμ και του Ντουμπάι με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου που θα ενδυναμώσει τον διάλογο γύρω από τα ζητήματα της τέχνης, την ανταλλαγή ιδεών αλλά και τις πωλήσεις μέσα από ένα πρόγραμμα αμοιβαίας φιλοξενίας ανθρώπων της τέχνης.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσεται η έκθεση In Praise of Shadows στο Μουσείο Μπενάκη ενώ στο φετινό πρόγραμμα δίνει το παρόν και η δημιουργική ομάδα του Bios ΟΠΑ (on πerformance art).

Σχετικές ειδήσεις
Το νέο πρόγραμμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
29.09.2016 17:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήσε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2016 - 2017, αλλά και τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν 2015 - 2016, υπό τη νέα του Διεύθυνση. Μια χρονιά που πέρασε όπου έγινε σημαντικό έργο για το μουσείο και μία χρονιά που έρχεται με νέο πρόγραμμα, αλλά και νέο όραμα και αισιοδοξία.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της: έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Μορφές
18.04.2016 10:46
Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστημίο Ιωαννίνων η International Society for Cultural - Historical and Activity Research, η Αίθουσα Τέχνης Μορφές και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα XANIaRT 2016 - Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανιών, παρουσιάζουν την εικαστική δράση Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη. 
Η γενιά του 70: Έκθεση για την υποστήριξη της εικαστικής εφημερίδας «Τα Νέα της Τέχνης»
13.11.2015 14:07
Η εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» διοργανώνει στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου, ομαδική έκθεση με τίτλο «Η γενιά του ΄70» με σκοπό την οικονομική στήριξη της εφημερίδας μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την επιβίωσή της.