Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής, με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη, από 24 έως 28 Αυγούστου 2016.

Με κέφι και καλοκαιρινή διάθεση, κάνοντας πέντε βήματα –όσες και οι μέρες του εργαστηρίου – οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τη θεωρία στο παιχνίδι της θεατρικής συγγραφικής δημιουργίας.

Πηγή έμπνευσης για το εγχείρημα «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Σ’ αυτό τον βαθύ όσο και ξεκαρδιστικό μονόλογο, ένας ζωντανός ονειρεύεται και σχεδιάζει τον επικήδειο λόγο που θα ήθελε να διαβάσουν στην κηδεία του. Η εμμονή για αναγνώριση, για δόξα, υστεροφημία και η ματαιοπονία τελικά του να ελέγξεις τα πάντα, που εμποδίζει την απλή κι αληθινή απόλαυση της ζωής, είναι κάποια απ’ τα ερεθίσματα που απλόχερα προσφέρει ο «Επικήδειος» για να γραφτούν νέοι, σύγχρονοι μονόλογοι και διάλογοι. Το υλικό που θα προκύψει από τις συναντήσεις του εργαστηρίου, θα αποτελέσει μια παράσταση ανοιχτή στο κοινό του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου