Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Διαδρομές στη Μάρπησσα: Η ομάδα του φεστιβάλ μας καλεί και φέτος να περπατήσουμε στην Πάρο!

Διαδρομές στη Μάρπησσα: Η ομάδα του φεστιβάλ μας καλεί και φέτος να περπατήσουμε στην Πάρο!

Ξεκινώντας το σχεδιασμό του πρώτου τριήμερου φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» τον Μάρτιο του 2010, δε φανταζόμασταν ότι μέσα σε έξι χρόνια, θα είχαμε βιώσει τόσες όμορφες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις.

Αναπολούμε τις συζητήσεις με τους κατοίκους της Μάρπησσας που μοιράζονται μαζί μας αναμνήσεις και ιστορίες του παρελθόντος. Απολαμβάνουμε τη χαρούμενη ατμόσφαιρα του χωριού κάθε τριήμερο και τη γνωριμία με όλους τους καλλιτέχνες και τους επιστήμονες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας. Ενθουσιαζόμαστε με την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες που συμμετέχουν ενεργά στις βιωματικές δράσεις που σχεδιάζουμε. Συγκινούμαστε από την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών μας, επαγγελματιών, φορέων και ιδιωτών που μας βοηθούν καθοριστικά στη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Εθελοντές, κάτοικοι και επισκέπτες όλων των ηλικιών, μοιραζόμαστε γνώση, έμπνευση και χαρά κάθε χρόνο μέσα από παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια.

Για αυτούς τους λόγους, ανυπομονούμε και φέτος να "ανακαλύψουμε" ξανά τη Μάρπησσα και την Πάρο μέσα από τα προτεινόμενα σημεία ενδιαφέροντος και τις διαδρομές, τους επισκέψιμους χώρους, τις εικαστικές εκθέσεις, τα εργαστήρια, τις διαλέξεις και τις συναυλίες .

Στις 26, 27 και 28 Αυγούστου βάζουμε πλώρη για καινούργιες, ταξιδιωτικές εμπειρίες! Ας θυμηθούμε πώς η Πάρος, στο κέντρο του Αρχιπελάγους, αποτελεί ναυτικό σταυροδρόμι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και πόλο έλξης των ταξιδιωτών και περιηγητών. Ας γνωρίσουμε με ποιον τρόπο εμφανίζεται στον παγκόσμιο χάρτη, όπως ταξιδεύει μέσα από ανθρώπους, τέχνες και προϊόντα. Ταξίδια του χθες και του σήμερα απλώνονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, μέσα στους θεματικούς, διαδραστικούς σταθμούς του φεστιβάλ αλλά και τις δράσεις του προγράμματος. Οι τρεις βραδιές μας κλείνουν μουσικά, όπως κάθε χρόνο, με μελωδικά ταξίδια.

Με έμπνευση το χωριό, συντροφιά τους κατοίκους και στόχο τη δράση... Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στη Μάρπησσα!

Η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
39ο Φεστιβάλ Δράμας: Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε από το ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα!
23.09.2016 13:45
Η πόλη της Δράμας αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το σημαντικότερο ραντεβού των Ελλήνων μικρομηκάδων. Κάθε Σεπτέμβρη σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί συναντώνται στην βορειοελλαδίτικη πόλη, με αφορμή την μεγάλη γιορτή των ταινιών μικρού μήκους. Φέτος ήταν έτος ρεκόρ, αφού προκρίθηκαν 65 ταινίες από τις 209 που είχαν κατατεθεί και τελικά για διάφορους λόγους προβλήθηκαν οι 62.
Αντώνης Παπαδόπουλος: Μερικές σκέψεις για το Φεστιβάλ Δράμας
19.09.2016 17:17
Η ύψιστη μορφή της επικοινωνίας και της επαφής είναι γιορτή. Και – ναι- αυτό είναι το Φεστιβάλ Δράμας. Η συνάντηση με ανθρώπους που σου αποκαλύπτουν πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής. Και είναι μέθεξη να γίνεσαι κοινωνός αυτών των διαφορετικών εκδοχών που παρουσιάζονται αυτήν την εβδομάδα στο Φεστιβάλ μας. Πλουτίζει τη χαρά της επικοινωνίας.
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»: Το όραμά μας
24.08.2016 11:25
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), διοργανωτής και εμπνευστής του Διεθνούς Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα νέων ιστορικών- ερευνητών (πρώην συνεργατών του ΕΛΙΑ) και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από 45,000 φίλους / μέλη - από όλη την Ελλάδα.
Βάνη Βαλλιάνου – Νομικού: Πως χτίζεται ένα Φεστιβάλ - Δυσκολίες και ελπίδες
04.08.2016 10:42
Το φεστιβάλ του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης δημιουργήθηκε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυρήνες πολιτιστικής δράσης της Σαντορίνης και της ευρύτερης περιφέρειας.
Delphine & Muriel Coulin: Μέσα από το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συμμετέχουμε στην ενίσχυση του διαλόγου
04.04.2016 11:42
Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε να προεδρεύσουμε στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας. Έχουμε έναν ιδιαίτερο, σχεδόν συναισθηματικό δεσμό με την Ελλάδα. Ερχόμαστε εδώ από τότε που ήμασταν παιδιά, κρατάμε πολύ προσωπικές αναμνήσεις από αυτούς που έγιναν η ελληνική μας οικογένεια και που με πολλή χαρά ξαναβρίσκουμε κάθε καλοκαίρι –μερικές φορές και σε άλλες στιγμές του χρόνου…