Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Vortex

Vortex
Η αίθουσα τέχνης Scala Shop Gallery στο Ματογιάννι της Μυκόνου, παρουσιάζει την νέα δουλειά του γλύπτη Γιώργου Κυπρή, στην οποία αποκαλύπτει ένα μέρος από τον μαγικό βυθό των θαλασσών…

Οι  συνεχείς μου καταδύσεις για ψάρεμα σταδιακά μετατράπηκαν σε καταδύσεις απλής παρατήρησης του ενάλιου κόσμου. Η κίνηση των κοπαδιών των ψαριών και η χορευτική χάρη με την οποία κινούνται ήταν για μένα μια αποκάλυψη απέναντι  στην οποία δεν μπόρεσα να μείνω αδιάφορος. Στρέφοντας το βλέμμα μου μακριά από τις δράσεις των ανθρώπων συγκεντρώθηκα στην ανάλυση της κίνησης των ψαριών και δημιούργησα έργα-μελέτες κοπαδιών, που μεταναστεύουν ή που περιστρέφονται σε δίνες.”

Έτσι μιλάει ο Γιώργος Κυπρής για τα ψάρια του, την καινούργια του δουλειά που εκθέτει με τον τίτλο Vortex. Από το ’93 ως σήμερα, παράλληλα με την ανάπτυξη διάφορων κύκλων δουλειάς (Παράλληλες έννοιες, Κλουβιά και πτήσεις, Αποκόμματα κτλ), ο Γιώργος Κυπρής δημιουργεί ανελλιπώς έργα αναφορικά με τα ψάρια. Στον αρχικό κύκλο έργων που έφερε τον τίτλο Καταστάσεις Ψαριών, ο καλλιτέχνης επιχείρησε να σχολιάσει τις σκληρές και ασυλλόγιστες συμπεριφορές των ανθρώπων απέναντι σε διαφορετικές μορφές ζωής , αντιμετωπίζοντας τα ψάρια ως θύματα των πράξεών μας.

 

Σχετικές ειδήσεις
Give Me A Moment: έκθεση του David Hammons από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
14.06.2016 15:32
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει σπάνια έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη David Hammons στην πρώτη σημαντική παρουσίαση της δουλειάς του στην Ελλάδα.
Άσπρο <=> Μαύρο: Ομαδική έκθεση στην Depôt Art Gallery
30.05.2016 12:35
Η Depôt Art Gallery σας προσκαλεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στην ομαδική έκθεση των: Γιώργος Ζογγολόπουλος, Όπυ Ζούνη, Κωστής, Νίκος Τρανός, Γιώργος Τσακίρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, με τίτλο «Άσπρο <=> Μαύρο».
From Alpha to Omega: έκθεση graffiti στην Toss Gallery
01.04.2016 10:39
Η Urbanact υλοποιεί μια ιδιαίτερη graffiti-lettering έκθεση στη Toss Gallery, με παράλληλες δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.
Eye phone: έκθεση του Κώστα Βέργα στην Image Gallery
04.03.2016 15:35
Η Image Gallery παρουσιάζει τη νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον τίτλο eye phone.