Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αποκαλυπτήρια προτομής του Παναγιώτη Τέτση στην Ύδρα

Αποκαλυπτήρια προτομής του Παναγιώτη Τέτση στην Ύδρα

Ο Δήμος Ύδρας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 81η επέτειο από τον θάνατο του ναυάρχου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Παύλου Κουντουριώτη, έχει συμπεριλάβει και τα αποκαλυπτήρια της προτομής ενός ακόμη άξιου τέκνου της Ύδρας, του ζωγράφου και Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση.

Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο τρία χρόνια πριν, μαζί με τις προτομές των επίσης Υδραίων ζωγράφων, Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, Νίκου Νικολάου , Παύλου Παντελάκη και Περικλή Βυζάντιου μετά από ευγενική χορηγία του Γερμανού φιλέλληνα και λάτρη της Ύδρας Eberhard Ebner.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νικολάου Βότση όπου είναι ήδη τοποθετημένες και οι υπόλοιπες προτομές.

Η Ύδρα τιμά ταυτόχρονα δύο εξαίρετα τέκνα της, τον Παναγιώτη Τέτση που ύμνησε τη θάλασσα και τα βράχια της, το χρώμα και το φως της, και τον Παύλο Κουντουριώτη, ατρόμητο θαλασσομάχο και άξιο συνεχιστή του έργου ηρωικών προγόνων.   

Σχετικές ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ
20.12.2016 13:11
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με ένα μοναδικό πρόγραμμα δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων για ολόκληρη την οικογένεια, υποδέχεται με αισιοδοξία το 2017.
Εκδηλώσεις από το ΕΙΠ για τον επίσημο εορτασμό ιδρύσεως της πόλης της Οδησσού
30.08.2016 11:52
Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό συμμετέχει με σειρά εκδηλώσεων στον εορτασμό της πόλης για την επέτειο της ίδρυσής της. Οι εορτασμοί στην πόλη της Οδησσού συμπίπτουν και με την επέτειο ίδρυσης του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, όπως και του Μουσείου Φιλικής Εταιρείας (2/9/1994).
Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος: Διεθνές Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία
15.07.2016 13:34
Υπό την αιγίδα της A.E. του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκε το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», το οποίο πραγματοποιείται από τις 28 έως 31 Αυγούστου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με οργανωτικό φορέα το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Αποκαλυπτήρια της προτομής της Μαρίας Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.06.2016 14:18
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 13:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Μαρίας Κάλλας, από τον θάνατο της οποίας συμπληρώνονται, το 2017, σαράντα χρόνια.
Ημερίδα προς τιμήν του Mario Vitti στη Ρώμη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
14.04.2016 14:44
Μία ξεχωριστή επιστημονική Ημερίδα, προς τιμήν του διακεκριμένου νεοελληνιστή Mario Vitti, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Sapienza, της Ρώμης, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.