Ο Αύγουστος, ο τρίτος και θερμότερος μήνας του καλοκαιριού, φέρνει το τρίτο και πιο δυναμικό Taratsa International Film Festival! Συνολικά 7 ταράτσες του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, θα ανοίξουν για το σινεφίλ κοινό και θα φιλοξενήσουν το πολυδιάστατο Πρόγραμμα Προβολών του Φεστιβάλ, που χωρίζεται σε  Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και Τμήμα Παράλληλων Προβολών!

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, οι δημιουργοί από 37 χώρες -από την Βραζιλία και το Ιράν, μέχρι την Κορέα και την Ισλανδία- θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις της φετινής πενταμελούς κριτικής επιτροπής (που αποτελείται από τους Παναγιώτη Ιωσηφέλη, Δημήτρη Λάλο, Ιωάννη Κολαξίζη, Μάριο Ερμητικό Σπύρογλου και Στέφανο Τσιτσόπουλο) διεκδικώντας ένα από τα 6 φετινά βραβεία (που θ’ απονεμηθούν στο Ε.Β.Ε.Θ την Κυριακή 28.08 στις 20:30) και δημιουργώντας παράλληλα ένα κινηματογραφικό μωσαϊκό  που περιμένει να το ανακαλύψετε! Επιπλέον, στις 3 από τις 4 ταράτσες του Διεθνούς Διαγωνιστικού (ΔΕΘ, ΕΣΗΕΜΘ & ΔΣΘ) θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος και τα stands του φεστιβάλ, τα οποία θα διαθέτουν προς πώληση τόσο το επίσημο πρόγραμμα του 3ου Taratsa IFF, όσο και branded υλικό [ t shirts (μόνο στην ταράτσα της Δ.Ε.Θ.), σημειωματάρια, πάνινες τσάντες, κ.ά.]

Σε δυναμική και θέαμα δεν υπολείπεται ούτε το φετινό Τμήμα Παράλληλων Προβολών, με τις πάνω από 30 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, χάρη στις φετινές συνεργασίες του Taratsa International Film Festival με φορείς, κινηματογραφικούς θεσμούς, οπτικοακουστικούς οργανισμούς και δημιουργούς παγκόσμιας εμβέλειας. Ανάμεσα σ’ αυτούς, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (με την υποστήριξη του Αμερικάνικου Προξενείου της Θεσσαλονίκης), το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., το Naoussa International Film Festival και το Animasyros, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Ινστιτούτο Πολωνίας NIna, το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργοί που συνθέτουν την ενότητα Faith on Film/ Greek New Wave.

Ο παλμός του 3ου Taratsa IFF θα χτυπήσει και πέρα από τις προβολές. Ξεκίνημα κάνει το Pre-Opening Event στο Ε.Β.Ε.Θ. στις 23 Αυγούστου, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης, με το Η Μάνα Η Φόνισσα & Τα Σπλάτερ Παιδιά Της. Μια παρουσίαση-αναζήτηση της αόρατης διαδρομής, που συνδέει μερικές από τις πιο σοκαριστικές κινηματογραφικές σκηνές της ιστορίας με τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια, τα απόκοσμα όντα που συναντάμε σε αυτά και την αναπάντεχη βία που αναδύεται μέσα από τους δεκαπεντασύλλαβους στίχους τους. Μια παρουσίαση, την οποία θ’ ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο, η προβολή της ταινίας The Babadook.

Η Ματωμένη Τρίτη του Pre-Opening Event θα “κλείσει” με το Bloody Tuesday Party, στο The Cocktail Bar, μετά τις 11 το βράδυ. Tις μουσικές αναλαμβάνει η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή -ο ορισμός του no-playlist και διευθύντρια προγράμματος του En Lefko 87.7) παρέα με τον Λάζαρο Αλληλόμη του Beater.gr, ενώ η βραδιά θα συμπληρωθεί από πολλές και διάφορες εκπλήξεις!

Την Πέμπτη 25.08 παίρνουν σειρά οι εθελοντές του Taratsa IFF, με το δικό τους party. Οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να κάνουν και την φετινή διοργάνωση μια μοναδική εμπειρία με τη δύναμη και ενέργειά τους, σας υποδέχονται την Πέμπτη 25.08 στο Urania Bar, παρέα με μουσικές από την ομάδα του Beater.gr και τα χαμόγελά τους!

Τέλος, το Closing Party λήξης αμέσως μετά την Τελετή Λήξης στο Ε.Β.Ε.Θ. στις 28 Αυγούστου θα κλείσει με ιδανικό τρόπο το φετινό Φεστιβάλ, με σκηνικό την Καντίνα Τροπικάνα και soundtrack τις live μουσικές του mashup σχήματος των Johnnie Rumble & The Bullets!

Look up.

Stay up.

Καλή προβολή!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλλαγή τοποθεσίας για την ταράτσα Τ7

Για τεχνικούς λόγους, η Καντίνα Τροπικάνα -η οποία θα φιλοξενούσε κομμάτι των Παράλληλων Προβολών ως ταράτσα Τ7- δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στους χώρους του 3ου Taratsa IFF.

Παρ’ όλα αυτά, και για να μην στερήσουμε έστω και αυτό το κομμάτι του προγράμματος από τους φίλους του Φεστιβάλ, σε συνεργασία και μετά από συνεννόηση με τη Δ.Ε.Θ. (την οποία και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση) ορίσαμε ως νέο χώρο για την Τ7, την ταράτσα του περιπτέρου 6 της Δ.Ε.Θ.
Ενημερωτικά, αναφέρουμε πως βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, η χωρητικότητά της είναι 150 άτομα, και όσοι αποφασίσουν να την επιλέξουν μπορούν να κάνουν χρήση και του ελεύθερου parking της Έκθεσης δίπλα στην Πύλη Εμπορικών Επισκεπτών (επί της Εγνατίας). Η πρόσβαση μπορεί να γίνει είτε από την προαναφερθείσα είσοδο, είτε από τον χώρο του Αλεξάνδρειου Μέλαθρου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πάρτι της τελετής λήξης, μεταφέρεται και αυτό. Ο νέος χώρος είναι Στη Στοά Soulbar (περιοχή Βαλαωρίτου) την ίδια ημέρα και ώρα (28 Αυγούστου, από τις 23:00)!