Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι άκρες της Δύσης

Οι άκρες της Δύσης
Στο πολιτιστικό συγκρότημα Artower Agora, στα πλαίσια του 8ου διεθνούς Forum γλυπτικής, ζωγραφικής, εγκαταστάσεων, φωτογραφίας, χαρακτικής και video εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση The Edges of the West – Οι άκρες της Δύσης.

Δεκαοχτώ καλλιτέχνες από την Καλιφόρνια και την Ελλάδα έχοντας διεθνείς επιρροές συνεργάζονται και δημιουργούν έργα που συνομιλούν. Καθένα από αυτά είναι φορέας μίας πορείας τόσο προσωπικής όσο και συλλογικής. Κάθε έργο αποτελεί δείγμα ιστορίας και ζωής καλλιτεχνών  που  έτυχε να εδρεύουν στη μία ή στην άλλη πόλη.

Όπως λέει και η κα Αννέττα Καπόν :  …\"Η έκθεση συνδέει την Αθήνα με το Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, η μεν στην νοτιοανατολική άκρη της Ευρώπης δίπλα στην Ασία, και  η δε στην άκρη του Ειρηνικού Ωκεανού κι επίσης απέναντι από την Ασία. Ελπίζουμε στο μέλλον για μια σειρά εκθέσεων-συμβολή σε έναν εικαστικό διάλογο που όχι μόνο θα συνδέσει της άκρες της Δύσης αλλά και θα αμφισβητήσει συμβατικούς διαχωρισμούς όπως Ανατολή και Δύση\"

Σχετικές ειδήσεις
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Θεοί και θνητοί στον Όλυμπο - Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία: έκθεση στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης
06.04.2016 14:30
Έκθεση σπάνιων αρχαιοτήτων από την πόλη του Δίου στον Όλυμπο, αναθέσεις εικαστικών εγκαταστάσεων, περιηγήσεις στον εκθεσιακό χώρο με τον φιλόσοφο Simon Critchley, εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, βιντεοπαιχνίδι με τίτλο Secrets of the Past (Μυστικά του παρελθόντος).
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».