Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ιατρείο μικρών ζωών

Ιατρείο μικρών ζωών
Ο Mιχάλης Σιγανίδης και οι Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη, παρουσιάζουν την παράσταση Ιατρείο μικρών ζωών,  με συνθέσεις από τους έξι δίσκους που έχει εκδώσει ο Σιγανίδης από το 1987 μέχρι το 2006, με ποιήματα , πρόζες και αυτοσχεδιασμούς.

O Μιχάλης Σιγανίδης, ένας από τους εκπροσώπους της ελληνικής αβαντ -γκαρντ δημιουργίας, μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών, των Primavera en Salonico και του κύκλου  των χαμένων  μουσικών της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να εικονίσει τις γκριμάτσες του αυτιστικού παιδιού στη προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τον κόσμο, μέσα απο παράλληλους μονολόγους και θραύσματα ηχητικών σκουπιδιών με στόχο να μην ανακοπεί η ανάπτυξις του στίλβοντος ποδηλάτου....

Η αποδόμηση των ηχητικών πληροφοριών οδηγεί στη μουσική ενός φανταστικού φιλμ που ελεύθερα ο ακροατής μπορεί να προβάλλει. Ο αυτοσχεδιασμός – απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της μουσικής σκέψης μεταμορφώνει κάθε φορά το ίδιο πάντα τραγούδι σε νέο υλικό.
Ακούγονται ποιήματα των: Μ.Σαχτούρη, Ν.Α. Ασλάνογλου, Ο. Καγιάμ, Α. Εμπειρίκου, Λ. Κουκούλα, Π. Ελυάρ, Σ. Μπέκετ, Γ. Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη.Σχετικές ειδήσεις
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!
Τραγούδια και Εύθραυστοι Ήχοι για Φωνή και Πιάνο: συναυλία με τον Θανάση Δρίτσα στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
13.09.2016 16:11
Ο Θανάσης Δρίτσας παρουσιάζει έναν κύκλο τραγουδιών του για φωνή και πιάνο σε στίχους Χρήστου Μπουλώτη, Οδυσσέα Ελύτη, Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Καρτελιά, Νίνας Ναχμία και Ελευθερίας Ζαμπετάκη-Δρίτσα.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Ψήγματα αρχαίου ελληνικού ήχου: απαγγελία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
19.02.2016 16:44
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια βραδιά με απαγγελίες και μουσική με τίτλο Ψήγματα αρχαίου ελληνικού ήχου.
Μιχάλης Σιγανίδης & The Hus-band στο Baumstrasse
03.02.2016 13:18
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, το Baumstrasse υποδέχεται τους Μιχάλη Σιγανίδη & The Hus-band.