Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Από τον Παπαδιαμάντη στον Pessoa

Από τον Παπαδιαμάντη στον Pessoa
Από τις 18 Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη και Τετάρτη, το Θέατρο \"Τόπος Αλλού\" φιλοξενεί για 10 εμφανίσεις την Αλίκη Καγιαλόγλου σε δύο παραστάσεις έκπληξη.

Από τις 18 Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη καιΤετάρτη, το Θέατρο \"Τόπος Αλλού\" φιλοξενεί για 10 εμφανίσεις την Αλίκη Καγιαλόγλου σε δύο παραστάσεις έκπληξη.

Κάθε Τρίτη η παράσταση: Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη, σε μουσική Αλκη Μπαλτά και πιάνο τον Φρίξο Μόρτζο.

Είναι μία ξεχωριστή μουσική-θεατρική παράσταση , που βασίζεται σε 5 διηγήματα του συγγραφέα, (Η Γλυκοφιλούσα, Αγιά Αναστασσά, Καλούμπας, Τρελλή βραδιά, Μοιρολόγι της φώκιας) σε μελοποιημένους στίχους του ίδιου, που οδηγεί τον θεατή σε μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου του Παπαδιαμάντη.

Η Καγιαλόγλου προσεγγίζει με ιδιαίτερο σεβασμό το λόγο του μεγάλου λογοτέχνη, αναδεικνύοντας την τρυφερότητα, την κατανόηση και την ανεκτικότητα του απέναντι στις ανθρώπινες αδυναμίες και κυρίως την περίτεχνη γλώσσα του.

Τις Τετάρτες αρχής γενομένης από τις 19 Δεκεμβρίου το ρεπερτόριο αλλάζει και η Αλίκη Καγιαλόγλου παρουσιάζει την Θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και την άλλη όψη των Fados.

Πρόκειται για την παρουσίαση του νέου ψηφιακού της δίσκου, στον οποίο επιλέγει και τραγουδά τα αγαπημένα της fados, αλλά και διαβάζει τη Θαλασσινή Ωδή, την μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου συγγραφέα, πάνω στον μύθο της ελεύθερης περιπέτειας του πνεύματος, υπογεγραμμένη από το alter ego του, Alvaro de Campos, σε μετάφραση Μαρίας Παπαδήμα.

Στην κλασσική και πορτογαλική κιθάρα είναι ο Μιχάλης Σουρβίνος. Η σύλληψη, επιλογή, σύνθεση κειμένων και τραγουδιών, αφήγηση , τραγούδι, παραγωγή είναι της Αλίκης Καγιαλόγλου.

INFO
Θέατρο Τόπος Αλλού
Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη, τηλ. 210 8656004
Ωρα έναρξης: 9.30
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

http://www.topos-allou.gr/

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μίλτος Πασχαλίδης για 4 τελευταίες παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου
21.12.2016 10:52
Ο Μίλτος Πασχαλίδης μετά τις sold out εμφανίσεις του από τις αρχές Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, ολοκληρώνει τον χειμερινό αυτό κύκλο παραστάσεων με 4 τελευταίες εμφανίσεις: Παραμονή Χριστουγέννων: Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, Ανήμερα Πρωτοχρονιάς: Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 και Σάββατα 7 & 14 Ιανουαρίου 2017.
Ο Ορέστης Ντάντος live στο Club του Σταυρού του Νότου
12.12.2016 12:23
Ο Ορέστης Ντάντος, έχοντας στα σκαριά έναν καινούριο και πολλά υποσχόμενο δίσκο, επιστρέφει στο Club του Σταυρού του Νότου και μας καλεί σε τρεις μοναδικές γιορτινές εμφανίσεις, την Τετάρτη 21 και 28 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου.
Η Σαββέρια Μαργιολά live στο Σταυρό του Νότου
05.12.2016 14:42
Η Σαββέρια Μαργιολά συνεχίζει τις ζωντανές της εμφανίσεις μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του τρίτου της προσωπικού album με τίτλο «Ερωτογραφία», την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στον Σταυρό του Νότου Club.
Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας στην Τήνο
28.07.2016 17:05
Για δέκατη χρονιά, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι Φίλοι της Τήνου», και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, διοργανώνεται την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 μια συναυλία έντονα συναισθηματική με τίτλο «Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας», σ' έναν ατμοσφαιρικό χώρο μοναδικής ενέργειας και δυναμικής, όπως αυτός του Θεάτρου Κώστα Τσόκλη στον Κουμάρο της Τήνου.
Η Γλυκερία τραγουδά για την ΑΚΤ-ΕΙΝ στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
21.07.2016 14:00
H αυθεντική ερμηνεύτρια Γλυκερία, παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας.