Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Άμλετ -Τέλμα

Άμλετ -Τέλμα
Η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη ανεβάζει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Επί Κολωνώ την πιο γνωστή και πολυσυζητημένη παγκοσμίως τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, κάτω από τη σκηνοθετική ματιά του Νίκου Χαραλάμπους. Λίγα λόγια για το έργο: Στο βασίλειο της Δανίας ο ηγεμόνας πεθαίνει. Η σύζυγός του Γερτρούδη πολύ σύντομα παντρεύεται τον αδελφό του νεκρού συζύγου της Κλαύδιο. Το φάντασμα του νεκρού ηγεμόνα εμφανίζεται και αποκαλύπτει στο γιο του Άμλετ ότι φονεύτηκε από τον αδελφό του και τώρα πλέον βασιλιά και άντρα της συζύγου του. Ο Άμλετ ορκίζεται εκδίκηση. Στήνει μια παράσταση με ηθοποιούς που αναπαριστούν μπροστά  στον Κλαύδιο με λεπτομέρεια το φόνο του πατέρα του. Το ρολόι αρχίζει να κυλά αντίστροφα. Μέσα από μια συνεχόμενη πάλη με τον ίδιο του τον εαυτό, μέσα από την αντιμετώπιση των ανθρώπων της Αυλής του βασιλείου, ο ‘Αμλετ οδηγείται στην εκπλήρωση του στόχου του σε ένα αιματοβαμμένο τέλος που δικαιώνει τον ήρωα.

Αρχετυπικά ερωτήματα, κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις, συγκρούσεις δικαίου – αδίκου, αποτελούν κάποιες από τις βασικές εκφάνσεις ενός τσίρκου που ισορροπεί μεταξύ τρέλας και ορθής σκέψης, ιδεοληψίας και συνομωσίας κάτω από την ανατρεπτική ματιά του Σκηνοθέτη Νίκου Χαραλάμπους. Μια μελέτη εκφραστικής δύναμης και αποδόμησης των ορθολογιστικών σταθερών του θεάτρου σε ένα ονειρικό – εφιαλτικό περιβάλλον .
Σχετικές ειδήσεις
«Άμλετ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
20.01.2017 15:20
Η Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανοίγει αυλαία με τον «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου.
Sold out η πρεμιέρα και η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
11.11.2016 17:10
Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Η
04.10.2016 17:25
Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον «Ριχάρδο Γ‘» και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ»), ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, στις 20 Οκτωβρίου με τη «Δωδέκατη νύχτα».
Γκάμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Από Μηχανής
23.09.2016 14:44
Η παράσταση Γκάμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έρχεται στο Θέατρο Από Μηχανής από 31 Οκτωβρίου 2016 για περιορισμένες παραστάσεις.
Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τον Οσκάρας Κορσουνόβας στο Φεστιβάλ Αθηνών
03.06.2016 17:08
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο λιθουανό σκηνοθέτη Οσκάρας Κορσουνόβας, ο οποίος προσεγγίζει τον Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τρόπο διαφορετικό.