Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τιμητική εκδήλωση για τον Alexander Payne στο πλαίσιο της Οινοξένεια

Τιμητική εκδήλωση για τον Alexander Payne στο πλαίσιο της Οινοξένεια

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2016», ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., τιμούν τον Αιγιώτη στην καταγωγή Οσκαρικό σκηνοθέτη Alexander Payne (Κωνσταντίνο – Αλέξανδρο Παπαδόπουλο).

Ο Alexander Payne θα ανακηρυχθεί «Επίτιμος δημότης» και «Πρεσβευτής της Αιγιαλείας», για την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία της, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ..

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας εξαίρετος δημιουργός της 7ης τέχνης, που έχει το χάρισμα να προσφέρει μια άλλη οπτική στο σινεμά , αυτή της ζωντάνιας και της πραγματικότητας -όπως και ο ίδιος λέει για τη δουλειά του και που μας υπενθυμίζει με τη συμπεριφορά του πως είναι και νιώθει Έλληνας- επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στο Αίγιο και συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Αιγιάλειας, τα «Οινοξένεια».

Είναι γνωστή σε όλους η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του «Πλαγίως» (Sideways), όπου οι αμπελώνες της Καλιφόρνια είναι το σκηνικό της ταινίας του και το κρασί πρωταγωνιστεί και συντροφεύει τους ήρωες σε ένα ταξίδι στον κόσμο του οίνου, της γευσιγνωσίας αλλά και της αυτογνωσίας.

Το τέλος της περιπλάνησης τους βρίσκει πιο ώριμους, λίγο πιο σοφούς και λίγο πιο κοντά στην πνευματική τους ολοκλήρωση, σε έναν παραλληλισμό –πάντα «πλαγίως»– με το αμπελοοινικό σκηνικό στις πλαγιές της Αιγιάλειας και το δικό της ταξίδι μέσα από τα «Οινοξένεια» στα αρώματα, τη φιλοξενία, τις γεύσεις και κατ’επέκτασιν στην πολιτιστική της αυτογνωσία…..

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει γευστική υποδοχή του κοινού από τα Οινοποιεία του Δικτύου «Οινοξένεια», με παρουσίαση και γευσιγνωσία εκλεκτών τοπικών οίνων και μουσικά ακούσματα με τραγούδια του οίνου και της πανσελήνου.

Σχετικές ειδήσεις
6ο Athens Open Air Film Festival: Λούφα και παραλλαγή, του Νίκου Περάκη στην Ταινιοθήκη
09.09.2016 12:11
Η «Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη θα προβληθεί σε μια τιμητική βραδιά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στο πλαίσιο του 6oυ Athens Open Air Film Festival.
Ο Φίλος μου ο Larry Gus, του Βασίλη Κατσούπη στο Σπίτι Cocktail Bar
15.06.2016 13:59
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 4 χρόνια Σπίτι Cocktail Bar, ο φίλος μας ο Larry Gus καταλαμβάνει ολοκληρωτικά την αυλή του Σπιτιού, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, με την προβολή του πολυταξιδεμένου ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατσούπη και με ένα special DJ set από τον ίδιο τον Παναγιώτη Μελίδη (a.k.a. Larry Gus) και τους φίλους του!
Let’s (not) go to sleep: Κινηματογραφικός μαραθώνιος στο πλαίσιο του Ύπνος Project
09.05.2016 17:15
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί σε ένα κινηματογραφικό μαραθώνιο, στο πλαίσιο του Ύπνος project, με τίτλο Let’s (not) go to sleep, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.
Τιμητική εκδήλωση-προβολή ταινιών για τον Ροβήρο Μανθούλη στο Στούντιο new star art cinema
21.04.2016 13:44
Τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη, τιμάμε για την 60χρονη προσφορά του στον κινηματογράφο, με δύο ταινίες την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στις 20:00 στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ new star art cinema.
Ο Μυστικός Δείπνος, του Tomás Gutiérrez Alea: Τιμητική προβολή στην Αλκυονίδα
13.04.2016 15:46
Με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατο του σημαντικού Κουβανού σκηνοθέτη, Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα, η NEW STAR προβάλει σε μία τιμητική προβολή, το αριστούργημα, «Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ» (La Última cena), στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 23:00.