Έντεκα φωτογράφοι παρουσιάζονται στην 44η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, η οποία επιχειρεί να σκιαγραφήσει τάσεις που αναπτύχθηκαν στην ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας από το μεσοπόλεμο μέχρι τη δεκαετία του 1970.

Η έκθεση έχει τίτλο Ρεύματα κλασικής δημιουργίας και παρουσιάζονται 150 έργα (σύγχρονες αναπαραγωγές) των :Αντρέας Εμπειρίκος, Κωνσταντίνος Ζημέρης, Σωκράτης Ιορδανίδης, Δημήτρης Λέτσιος, Σπύρος Μελετζής, Nelly’s, Θεόδωρος Νικολέρης, Βούλα Παπαϊωάννου, Γιάννης Στυλιανού, Δημήτρης Χαρισιάδης, Μαρία Χρουσάκη – γεννημένων από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το 1941. Τα έργα μπορούν να ιδωθούν μέσα από πέντε ενότητες που τιτλοφορούνται: Μάσκα και Σώμα, Ύλη και φόρμα, Άνθρωπος και τοπίο, Πορτρέτο και μνήμη, Μηνύματα και ντοκουμέντα.

Πρόκειται για μια επιλογή που αναδεικνύει το φάσμα των ενδιαφερόντων, των κινήτρων και των προσεγγίσεων που αναπτύχθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο. Και εάν δεχτούμε ότι η παραγωγή της τέχνης δεν εκτυλίσσεται ποτέ στο κενό, αλλά δέχεται επηρεασμούς από τις πολιτικές και κοινωνικές διαρθρώσεις, αλλά και από την προγενέστερη ιστορία, τότε στην έκθεση αυτή σχηματοποιείται – χωρίς ωστόσο να υπογραμμίζεται – μία εθνική εικονογραφία, εννοώντας κάποια χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν και διέπλασαν την ελληνική φωτογραφική παραγωγή της εποχής.