Ο Γιάννης Σπανός, ο κορυφαίος συνθέτης του «Νέου Κύματος», μας ταξιδεύει την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο θερινό Χάραμα στις αξέχαστες επιτυχίες του, με συντροφιά το πιάνο του και το φώς της Αυγουστιάτικής πανσέληνου.

Μια βραδιά μελωδική, γεμάτη τραγούδια των σημαντικότερων χρόνων του συνθέτη,  δημιουργίες με  έμπνευση και ερωτισμό.  Τραγούδια πολυαγαπημένα που νίκησαν τον χρόνο και άφησαν εποχή στα 52 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του στην ελληνική δισκογραφία, με καλλιτεχνικό εύρος και ποικιλία στο ύφος.

Δεν φτάνουν οι λέξεις για να περιγραφεί το σπουδαίο έργο του Γιάννη Σπανού. Ξεκίνησε την δισκογραφία με το αξέχαστο κομμάτι «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» και ακολούθησαν  τα «Οδός Αριστοτέλους», «Άσπρα Καράβια», «Αν μ αγαπάς», «Σπασμένο Καράβι», «Σαν με κοιτάς», «Μια φορά θυμάμαι», «Θα με θυμηθείς», «Άνθρωποι μονάχοι», «Ήρθες εψές», «Μια φορά μονάχα φτάνει», σε μια μουσική διαδρομή του περνά μέσα από το Νέο Κύμα, τις μπαλάντες, την Ανθολογία, τις κινηματογραφικές μουσικές και τα λαϊκά. Στα σημαντικότερα έργα του ωστόσο συγκαταλέγονται και οι μελοποιήσεις Ελλήνων ποιητών, όπου πρώτος ο εξαίρετος συνθέτης ασχολείται με την εκπληκτική στιχουργική της ποίησης του Καββαδία, καθώς επίσης τολμά να μελοποιήσει Καβάφη.

Μαζί του θα ερμηνεύουν ο Κώστας Τζιαγκούλας, η Λίζα Ανδρέου, η Μυρτώ Καμβυσίδη και ο Γιάννης Στάθης, οι οποίοι και θα συνεχίσουν στα μονοπάτια του ολόγιομου Αυγουστιάτικου φεγγαριού μέχρι να ολοκληρώσει τη διαδρομή του! Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Johnny Ανδριόπουλος.

Μία ακόμα ξεχωριστή νύχτα στο μοναδικό θερινό Χάραμα, στη γειτονιά των χρωμάτων, των αρωμάτων, των αναμνήσεων και της καλής ελληνικής μουσικής.