Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 21 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής “ΑLLmost Divine” του Άγγελου Μαυραειδή.

Ο Άγγελος Μαυραειδής πειραματίστηκε με το πρώτο του σχέδιο στην “όψιμη” ηλικία των 26 χρόνων κι έκτοτε θεωρεί την ζωγραφική ως ένα μονοπάτι αυτο-ανακάλυψης και επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Μόναχο κι έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις γνωστών ζωγράφων.

Η έκθεση “ΑLLmost Divine” αποτελεί την 1η ατομική έκθεση για τον νέο, παθιασμένο κι ανθρωποκεντρικό ζωγράφο. Με τους 19 πίνακές του, καλύπτει ένα σχεδόν «θεϊκό» πλαίσιο  προσώπων και καταστάσεων, εν μέσω ανθρώπινων αδυναμιών.

Η ψυχή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο, ενώ το μυαλό του δημιουργού κινείται στα όρια της ψυχεδέλειας των πρωταγωνιστών του. Τα έργα του διεισδυτικά, με μοναδική εσωτερικότητα. Μέσα από τα πρόσωπα και τις δράσεις ξεπηδούν κι αναδιπλώνονται όλες οι αγωνίες του μυαλού και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Φιγούρες και φόρμες κουβαλούν η κάθε μια την ιστορία της, άλλοτε, προσωπικές μνήμες και βιώματα του ίδιου του ζωγράφου κι άλλοτε συλλογικές θύμισες από την αρχαιοελληνική θεογονία. Τα αρχέγονα, ανθρώπινα πάθη υπερνικούν τα ταμπού χιλιετιών κι αναδεικνύονται ξανά στην ολότητα της θεϊκής τους υπόστασης.

Με φόντο την χώρα της Μυκόνου, αναγεννούνται νέες θεότητες, το ανθρώπινο μετουσιώνεται σε θεϊκό κ το θεϊκό παρουσιάζεται ως ανθρώπινο .Η Μύκονος, ως άξια απόγονος της Δήλου, ιερή και φωτισμένη, παράγει την απαιτούμενη ενέργεια. Τόση, όση να έχει διασφαλιστεί πως όλες οι αισθήσεις θα λάβουν τόσες πληροφορίες, ώστε να νιώσεις που βρίσκεσαι, στον παράδεισο τής Μυκόνου! Στην ανακαινισμένη αίθουσα Σ. Συριώτη, με την επιμέλεια τής Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου, εκτίθεται μέρος αυτού του παραδείσου, από 21 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.