Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ALlmost Divine: έκθεση του Άγγελου Μαυραειδή στη Μύκονο

ALlmost Divine: έκθεση του Άγγελου Μαυραειδή στη Μύκονο

Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 21 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής "ΑLLmost Divine" του Άγγελου Μαυραειδή.

Ο Άγγελος Μαυραειδής πειραματίστηκε με το πρώτο του σχέδιο στην “όψιμη” ηλικία των 26 χρόνων κι έκτοτε θεωρεί την ζωγραφική ως ένα μονοπάτι αυτο-ανακάλυψης και επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Μόναχο κι έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις γνωστών ζωγράφων.

Η έκθεση "ΑLLmost Divine" αποτελεί την 1η ατομική έκθεση για τον νέο, παθιασμένο κι ανθρωποκεντρικό ζωγράφο. Με τους 19 πίνακές του, καλύπτει ένα σχεδόν «θεϊκό» πλαίσιο  προσώπων και καταστάσεων, εν μέσω ανθρώπινων αδυναμιών.

Η ψυχή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο, ενώ το μυαλό του δημιουργού κινείται στα όρια της ψυχεδέλειας των πρωταγωνιστών του. Τα έργα του διεισδυτικά, με μοναδική εσωτερικότητα. Μέσα από τα πρόσωπα και τις δράσεις ξεπηδούν κι αναδιπλώνονται όλες οι αγωνίες του μυαλού και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Φιγούρες και φόρμες κουβαλούν η κάθε μια την ιστορία της, άλλοτε, προσωπικές μνήμες και βιώματα του ίδιου του ζωγράφου κι άλλοτε συλλογικές θύμισες από την αρχαιοελληνική θεογονία. Τα αρχέγονα, ανθρώπινα πάθη υπερνικούν τα ταμπού χιλιετιών κι αναδεικνύονται ξανά στην ολότητα της θεϊκής τους υπόστασης.

Με φόντο την χώρα της Μυκόνου, αναγεννούνται νέες θεότητες, το ανθρώπινο μετουσιώνεται σε θεϊκό κ το θεϊκό παρουσιάζεται ως ανθρώπινο .Η Μύκονος, ως άξια απόγονος της Δήλου, ιερή και φωτισμένη, παράγει την απαιτούμενη ενέργεια. Τόση, όση να έχει διασφαλιστεί πως όλες οι αισθήσεις θα λάβουν τόσες πληροφορίες, ώστε να νιώσεις που βρίσκεσαι, στον παράδεισο τής Μυκόνου! Στην ανακαινισμένη αίθουσα Σ. Συριώτη, με την επιμέλεια τής Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου, εκτίθεται μέρος αυτού του παραδείσου, από 21 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
International Contemporary Artists 2016: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
02.08.2016 09:57
Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «International Contemporary Artists 2016», το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του εικαστικού της προγράμματος, Σκουφά Μύκονος 2016.
Ατομική έκθεση του John Armleder στην Μύκονο
01.08.2016 13:04
Η έναρξη της ατομικής έκθεσης του Ελβετού καλλιτέχνη John Armleder, που θα λάβει χώρα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Μυκόνου, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016.
Shades of Blue: Έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη στη Μύκονο
06.07.2016 15:22
Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ.Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου 2016 η ατομική έκθεση ζωγραφικής "Shades of Blue" του Νεκτάριου Αποσπόρη σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Βlue: έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
17.06.2016 10:00
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, με τίτλο «blue», ανοίγοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.