Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Cartographies

Cartographies
H gallery alphadelta φιλοξενεί και παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση της Μαρίας Λοϊζίδου με τίτλο Cartographies.

Η Μαρία Λοϊζίδου ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με ανθρωπόμορφες αρθρωτές κούκλες, τις πλαγγόνες. Γλυπτικές φόρμες ανάμεσα σε αρχαϊκά εδώλια και παιδικά παιχνίδια. Από τις πρώτες αφαιρετικές κούκλες η καλλιτέχνης περνάει, με την έκθεσή της στο Μουσείο Μπενάκη , σε γλυπτά από γιαπωνέζικο χαρτί.

Τα γλυπτά, ύψους ανάμεσα στα 50 και τα 65 εκ. είναι γυναικείες μορφές που κεντούν, διαβάζουν ή συλλογίζονται στραμμένες στον εαυτό τους. Τα γλυπτά της Λοϊζίδου ανακαλούν στην μνήμη τις διαμελισμένες κούκλες του Bellmer, αλλά και τα μανεκέν του De Chirico.

Εκτός από της κούκλες – μαριονέτες της Λοϊζίδου στην έκθεση παρουσιάζεται και ένα μεγάλο πανί, ύψους 220 και πλάτους 120 εκ., διάσπαρτο από κεντημένες σκάλες, πουλιά και λουλούδια, αιώρες και παιδικά αλογάκια, φανταστικά και ρεαλιστικά στοιχεία, σαν να πρόκειται για πανωπροίκι βγαλμένο από κάποιο λαϊκό παραμύθι – εμμονή της.

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Έκθεση της Angela Occhipinti στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
29.02.2016 11:49

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί την πολύ σημαντική Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, Angela Occhipinti, στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο “L’ Arte dell’ Incisione e la poetica dell’ imagine” («Η τέχνη της χάραξης και η ποίηση της εικόνας»).
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».