Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Minetti, ο ηθοποιός, Γ εκδοχή

Minetti, ο ηθοποιός, Γ εκδοχή
Οι Ομάδες Θεατρικής Δράσης του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν τη Γ\' εκδοχή Minetti, Ο ηθοποιός , βασισμένο στο έργο του Τόμας Μπερνχαρντ και σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού.

Πρόκειται για μια παρωδία πάνω στο Βασιλιά Ληρ του Σαίξπηρ, για ένα έργο σταθμό στη σύγχρονη ευρωπαϊκή δραματουργία που διερευνά την ουσία και τη φύση της τέχνης του ηθοποιού.

Στην παράσταση που θα ανέβει ξεχωρίζει η συγκλονιστική ερμηνεία από τον Δημήτρη Βάγια στο πρόσωπο, του οποίου το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης τιμά όλους τους παλαιότερους ηθοποιούς που παρέμειναν και εργάστηκαν στην πόλη.

Οι συντελεστές της παράστασης: μετάφραση από τα Γερμανικά: Σουζάνα Ιωαννίδου (με τη συνεργασία του Πέτρου Ζηβανού), διασκευή - σκηνοθεσία: Πέτρος Ζηβανός, μουσική: Γιώργος Χούχος, φωτισμοί: Ευγενία Σαρηπανίδου, κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά, βοηθός σκηνοθέτη: Λήδα Μπατσή. Μινέττι ο Δημήτρης Βάγιας.

Σχετικές ειδήσεις
02.01.2017 12:42
“Acuarela de Tango” είναι ένα θεατρικό μιούζικαλ, δημιουργία του αργεντίνου καλλιτέχνη Ariel Perez. Ένας ηθοποιός, μια χορεύτρια, μια τραγουδίστρια και ένας μουσικός συναντιόνται πάνω στη σκηνή και γίνονται συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι στις αποχρώσεις του τάνγκο.
Σωκράτης Τώρα - Socrates Now από τον Γιάννη Συμεωνίδη στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
16.08.2016 15:29
Μετά από 415 παραστάσεις σε 20 χώρες ο διακεκριμένος με ΕΜΜΥ ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης, σε μία παραγωγή του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης (Elliniko Thεatro/Greek Theatre of New York) και της Visionary Culture, έρχεται στη Σαντορίνη.
Socrates Now με τον Γιάννη Σιμωνίδη στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
01.08.2016 15:32
Μετά από 415 παραστάσεις σε 20 χώρες ο διακεκριμένος με ΕΜΜΥ ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης, σε μία παραγωγή του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης (Elliniko Thεatro/Greek Theatre of New York) και της Visionary Culture, έρχεται στη Σαντορίνη. Λάβετε θέση στο δικαστήριο της αρχαίας Αθήνας καθώς ο Σωκράτης δικάζεται υπό την απειλή της θανατικής καταδίκης, σε ένα έργο που συναρπάζει το κοινό με το χιούμορ και την αμεσότητα της θεατρικής του απόδοσης.
Έφυγε απο τη ζωή ο μεγάλος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης
20.04.2016 13:23
Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης 20 Απριλίου ο μεγάλος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης. Τους τελευταίους δυο μήνες νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
The encounter, του Simon McBurney στη Στέγη
08.03.2016 14:22
Ανήσυχος ερευνητής της θεατρικής αφήγησης, της νέας τεχνολογίας και της οπτικοακουστικής φόρμας, ιδρυτής της θρυλικής ομάδας Complicite, ο δραματουργός, σκηνοθέτης και ηθοποιός Σάιμον Μακ Μπέρνυ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για 3 παραστάσεις, στις 1, 2 & 3 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με το The Encounter.